DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Remélem, Perez tartósan a csapattársam lesz

A holland kiemelte, mennyire fontos volt Sergio Perez szerepe a világbajnoki címről döntő záró hétvégén. Az időmérőn és a futamon is komoly segítséget nyújtott és emberként is kedveli a mexikóit.

Bár 5-6 körrel a leintést megelőzően úgy tűnt, nem jelentett semmit a végkifejlet szempontjából, hogy a kerékcserék után Perez még jó ideig kint maradt és elvett Lewis Hamiltontól értékes másodperceket azzal, hogy csatázgatott vele a kopott gumikon és így a brit jó 6-8 másodpercet veszített két kör alatt. A VSC-periódus alatt pedig végül igenis szerepe lett az elvesztegetett időnek, mert Hamilton nem tudott szabadon kereket cserélni.

Max Verstappen nem győzi dicsérni csapattársát és nemcsak ezek miatt a manőverek miatt, hanem egyébként is úgy gondolja, kiválóan tudnának együtt dolgozni a következő években változatlan felállásban. 

„Úgy vélem, Checo nélkül nem sikerülhetett volna ez a győzelem. Ha távolabb lettem volna Hamilton mögött, lett volna elég idejük kereket cserélni a virtuális biztonsági autós időszakban. Checo vezetése bámulatos volt” – idézi Verstappent az F1i.com.

„Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor természetesen nem tudhattuk még, pontosan hogy tudunk összedolgozni. Perez azonban hihetetlen figura és nemcsak az F1-ben végzett munkája tekintetében, hanem igazán jó ember, igazi családtag. Már év közben is rengetegszer villantott és most már bárki láthatja, hogy igazán komoly erőt képvisel.”

Perez szerződése jövőre lejár, de Verstappen szíve szerint máris meghosszabbítaná a kontraktust


„Nagyon ritka, hogy az embernek ilyen csapattársa lehet, igazi csapatjátékos, remélem, nagyon sokáig tudjuk egymás oldalán folytatni a versenyzést” – tette hozzá a holland. De csapatfőnöke is alaposan megdicsérte a mexikói pilótát.

„Checo elképesztő volt, a verseny előtt beszéltünk arról, hogyan tudná segíteni Maxet. Egyértelműen gyorsabb volt a Mercedes autója, de ezzel a stratégiával visszahoztuk Verstappent a meccsbe, Perez manővereinek köszönhetően ugyanis eléggé felzárkózhatott Lewisra” – ecsetelte véleményét Christian Horner.

„Remek szélárnyékot adott az időmérő edzésen csapattársának, ahogy ezt egyébként Monzában is tette. Az istálló számára kiemelkedően jó munkát végzett, óriási része van abban, hogy végül sikerült a végső győzelem. Azt hiszem, nem kívánhat senki többet egy csapattárstól, mint amit Max kapott a második félévben” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Sergio Perez ezzel megalapozta hosszabb távú szerződését is a csapatnál?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: