DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ezt olvastátok 2021-ben a Formulán

Az év utolsó napján visszatekintünk olvasóink számára legérdekesebb cikkeinkre és tartalmainkra. A Formula.hu-n – nem csupán F1-es témában – ez volt a legolvasottabb tíz írás a 2021-es évben.

10. Gyász: Dupasquier belehalt sérüléseibe (Motor)

Sajnos idén is több versenypályán történt halál híréről kellett tudósítanunk, a MotoGP utánpótláskategóriáiban pedig fájdalmasan sokszor hunytak el fiatal tehetségek. A Mugellóban balesetet szenvedett Moto3-as pilóta, Jason Dupasquier mindössze 19 esztendős volt. Ez a szomorú hír volt az egyetlen nem F1-hez kapcsolódó anyag, amely felkerült a tízes listába: a korábbi éveknél jóval nagyobb túlsúlyban volt az autós királykategória.

ezt-olvastatok-dupasquier



9. Így fordulhat elő, hogy Hamilton Verstappen előtt végez Abu Dhabiban, mégis a holland a világbajnok (Parc Fermé)

A szezonzáró előtt természetesen mindenkit az foglalkoztatott, ki lesz a Formula-1 világbajnoka. Egy valószínűtlen forgatókönyvről szóló posztunk különösen megragadta az olvasók figyelmét: abban az esetben, ha Lewis Hamilton kilencedikként végzett volna Abu Dhabiban, Max Verstappen pedig tizedik a leggyorsabb körrel, utóbbi szerezte volna a világbajnoki címet – ellentétben az összes többi permutációval, melyek szerint aki előrébb végez pontszerző helyen, világbajnok lesz. Mint tudjuk, Verstappen végül nem így, hanem még valószínűtlenebb módon biztosította be a vb-címet.

8. Így csapatja Vettel az Astonnal a havas Spában (SimTech)

Szimulátoros rovatunkban kimagaslott egy videós anyag, amely egy szürreális versenyhelyzetet mutatott be – ilyen körülményekre minden valószínűség szerint csak a virtuális térben van esély.

7. A Honda szerint szabálytalan volt a Mercedes (F1)

A Szaúd-Arábiai Nagydíjon bőségesen szolgáltatott beszédtémát a Formula-1. A legolvasottabb cikk azonban nem Verstappen és Hamilton ütközésével vagy a rajtrácsalkuval volt kapcsolatos: érdekesebbnek találták az olvasók, hogy Masashi Yamamoto felhívta a figyelmet, Valtteri Bottas túlságosan leszakadt Lewis Hamiltonról az első biztonsági autós fázis alatt, ezért pedig büntetést érdemelne.

dzsidda-bottas-dppi

6. Nem veheti át a 7-es rajtszámot Leclerc (F1)

Egy egészen friss hír is bekerült a legolvasottabb írásaink közé: felröppent a pletyka, hogy a Ferrari pilótája átvenné a visszavonuló Kimi Raikkönen rajtszámát, de mint arra rámutattunk, a szabályok miatt ez több okból sem lehetséges.

5. Más csatornán a Magyar Nagydíj: ne maradj le! (F1)

Hétvégi programcikkeink – melyekben nem csupán a Formula-1, hanem a többi aktuális versenysorozat menetrendje is megtalálható – legnépszerűbb tartalmaink közé tartoznak. Ebben a kategóriában a Magyar Nagydíjat megelőző műsorterv volt a legnépszerűbb.

4. Hamilton rosszul lett a futam után (Parc Fermé)

A Parc Fermé rovatban nem csupán érdekességek és könnyed tartalmak, hanem rövidhírek is találhatók. A Magyar Nagydíjat követően a harmadikként leintett Lewis Hamilton már a dobogós ünnepségen is gyengélkedett. Rövidesen a Mercedes bejelentette, a versenyző kimerült és szédül, ezért nem vesz részt a sajtótájékoztatón, végül azonban összekapta magát és megjelent az interjúszobában.

ezt-olvastatok-hamilton-hungaroring

3. Itt a felügyelők indoklása – büntetőpontokat is kapott Hamilton (Parc Fermé)

A rovat egy másik rövidhíre felkerült a dobogóra: a silverstone-i ütközés után számoltunk be róla, hogy a tíz másodperc időbüntetéssel sújtott Lewis Hamiltont pontosan mire hivatkozva büntették meg a stewardok, akik két büntetőpontot is kiszabtak.

2. Wolff: Nem kell olyan pilóta, aki azt hiszi, körülötte forog a világ (F1)

Amíg Hamilton alá nem írta idei szerződését az év elején, az F1-rajongók ugrottak minden hírmorzsára, amely a versenyzővel kapcsolatos volt: egészen meglepően sokan kattintották azt a hírt, amelyben Toto Wolff kifejtette, milyen pilótára van szüksége a Mercedesnek.

1. A 2021-es F1-es futamok kezdési időpontjai (F1)

Az évek alatt olvasóink már megtanulták, hogy ha bizonytalanok a szombati időmérő vagy vasárnapi futam kezdésének időpontjában – főleg, ha nem európai nagydíjról van szó –, a legegyszerűbben a Formula.hu-n kapnak megbízható választ: időpontos cikkünk a teljes szezon során gyűjtötte a kattintásokat.

ezt-olvastatok-f1-start

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: