DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Gyász: Dupasquier belehalt sérüléseibe

Vasárnap délben a MotoGP közleményben jelentette be, hogy az Olasz GP Moto3-as időmérőjének végén balesetet szenvedő Jason Dupasquier belehalt a sérüléseibe. Mindössze 19 éves volt.

Jason Dupasquier a mugellói Olasz Nagydíj Moto3-as időmérőjének végén bukott, a mögötte érkező Ayumu Sasaki és Jeremy Alcoba pedig nem tudta elkerülni a svájci versenyzőt. A fiatal motorost bő fél órán át ápolták a pályán, majd mentőhelikopterrel a firenzei kórházba szállították.

Állapotáról hivatalosan eddig csak annyit lehetett tudni, hogy „kritikus” és „nagyon súlyos”, de meg nem erősített információk szerint súlyos feji és mellkasi sérülésekkel kezelték Dupasquier-t, akinek annyira instabil volt az állapota, hogy állítólag az estére tervezett műtétet el is kellett halasztani.

dupasquier-meghalt



Vasárnap délben aztán a MotoGP rövid közleményben tudatta a szomorú hírt, miszerint a Prüstel GP motorosa – akinek csapata reggel vissza is lépett a mai versenyektől – belehalt a balesetben elszenvedett sérüléseibe. Luis Salom 2016-os barcelonai tragikus incidense óta ő az első, aki nagydíjhétvégén szenved halálos balesetet a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

Dupasquier tavaly mutatkozott be a Moto3-as vb-mezőnyben, miután előző szezonban nyolcadikként zárt a közvetlen előszobának számító Red Bull Rookies Cupban. Első évében nem jött össze neki a pontszerzés, idén viszont mind az öt eddigi futamon a legjobb tizenöt között ért célba, legjobb eredménye a jerezi hetedik helyezés volt.

Jason Dupasquier mindössze 19 éves volt. Nyugodjon békében!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: