DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Súlyos baleset és sérülés a Moto3 mugellói időmérőjén

Jason Dupasquier bukott a legkisebb kategória kvalifikációjának végén, a mögötte érkező Ayumu Sasaki pedig nem tudta őt elkerülni. A svájci motorost kórházba vitték, súlyos az állapota.

Komoly balesettel ért véget a gyorsaságimotoros-vb Olasz Nagydíjának Moto3-as időmérője: Jason Dupasquier bukott, a mögötte érkező Ayumu Sasaki pedig vélhetően őt és a motorját is eltalálta (az incidensben Jeremy Alboba is érintett volt, és bár a felvételekből nem derült ki, hogy ő is eltalálta-e a svájcit, később azt nyilatkozta, hogy ő is áthajthatott a lábán). Dupasquier-t bő fél órán át ápolták a pályán, majd mentőhelikopterrel a firenzei kórházba szállították.

dupasquier-dppi-2



Hosszú órákon át nem érkezett hivatalos információ a svájci motoros állapotáról: meg nem erősített hírek elsősorban fejsérülésekről és idegsebészeti beavatkozásról szóltak.

Szombat késő délután aztán a MotoGP főorvosa adott ki egy rövid közleményt, amelyből annyi kiderült, hogy a helyszínre érkező orvosi csapat rögtön igyekezett stabilizálni Dupasquier állapotát, mielőtt a mentőhelikopter elszállította volna őt a mugellói pályáról (ezért tarhatott olyan sokáig ez a folyamat). Giancarlo di Filippo hozzátette, hogy ők is várják a friss fejleményeket a firenzei kórházból, s egyelőre csak annyit tudnak, hogy „nagyon súlyos az állapota” a 19 éves versenyzőnek.

FRISSÍTÉS, vasárnap 9:00: Dupasquier csapata, a Prüstel GP tájékoztatása szerint továbbra is kritikus a motoros állapota, ezért az istálló úgy döntött, nem is áll rajthoz a Moto3-asok mai futamán.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: