Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 27. szerda
F1

Wolff: Nem kell olyan pilóta, aki azt hiszi, körülötte forog a világ

A Mercedesnél felkészültek arra az eshetőségre is, ha Lewis Hamilton esetleg úgy döntene, hogy visszavonul. Egyelőre nem született egyezség a felek között a hétszeres világbajnok szerződése ügyében.

Toto Wolff, a zsinórban hetedik konstruktőri vb-címét nyerő Mercedes istállójának csapatfőnöke már elmondta, hogy nem aggódik azt illetően, hogy Lewis Hamilton aláírása előbb vagy utóbb rákerül a papírra, most mégis egy B tervről beszélt.

A brit sajtóhírek szerint nem enged 50 milliós bérigényéből, aminek a Daimler nem örülne, miután embereket kellett elengedniük a koronavírus okozta leépülés miatt. Wolff elárulta, hogy felkészültek arra az esetre is, ha Hamilton nemet mondana nekik.„Nem aggódom emiatt, mert akárhogyan is dönt majd Lewis, én azt tiszteletben fogom tartani” – idézi Wolffot az F1 News. „Ha úgy határoz, hogy még jó ideig velünk marad vagy esetleg visszavonulna a sporttól, hogy más vágyait üldözze, meg fogom érteni.”

„Azonban nekünk, csapatként fel kell készülnünk inden lehetséges csavarra. Nekünk a legjobbra lesz szükségünk, ami azt jelenti, hogy a leggyorsabb és legokosabb versenyzőt akarjuk. Olyasvalakire, aki megérti a csapatban zajló folyamatokat.”

„Olyan versenyző kell nekünk, akinek megvan a képessége arra, hogy megtalálja a pontos helyét ebben a csapatban, nem pedig egy olyan emberre, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ. Ez azt jelenti, hogy nekünk is ott kell lennünk mérnöki fronton, reklámfronton és a kommunikációs oldalról egyaránt a topon, hogy gördülékenyen menjenek majd a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?