DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Nem kell olyan pilóta, aki azt hiszi, körülötte forog a világ

A Mercedesnél felkészültek arra az eshetőségre is, ha Lewis Hamilton esetleg úgy döntene, hogy visszavonul. Egyelőre nem született egyezség a felek között a hétszeres világbajnok szerződése ügyében.

Toto Wolff, a zsinórban hetedik konstruktőri vb-címét nyerő Mercedes istállójának csapatfőnöke már elmondta, hogy nem aggódik azt illetően, hogy Lewis Hamilton aláírása előbb vagy utóbb rákerül a papírra, most mégis egy B tervről beszélt.

A brit sajtóhírek szerint nem enged 50 milliós bérigényéből, aminek a Daimler nem örülne, miután embereket kellett elengedniük a koronavírus okozta leépülés miatt. Wolff elárulta, hogy felkészültek arra az esetre is, ha Hamilton nemet mondana nekik.



„Nem aggódom emiatt, mert akárhogyan is dönt majd Lewis, én azt tiszteletben fogom tartani” – idézi Wolffot az F1 News. „Ha úgy határoz, hogy még jó ideig velünk marad vagy esetleg visszavonulna a sporttól, hogy más vágyait üldözze, meg fogom érteni.”

„Azonban nekünk, csapatként fel kell készülnünk inden lehetséges csavarra. Nekünk a legjobbra lesz szükségünk, ami azt jelenti, hogy a leggyorsabb és legokosabb versenyzőt akarjuk. Olyasvalakire, aki megérti a csapatban zajló folyamatokat.”

„Olyan versenyző kell nekünk, akinek megvan a képessége arra, hogy megtalálja a pontos helyét ebben a csapatban, nem pedig egy olyan emberre, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ. Ez azt jelenti, hogy nekünk is ott kell lennünk mérnöki fronton, reklámfronton és a kommunikációs oldalról egyaránt a topon, hogy gördülékenyen menjenek majd a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: