DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Honda szerint szabálytalan volt a Mercedes

Érdekes dolgot szúrt ki a Honda, a Red Bull partnere úgy véli a Mercedesnél sem volt minden rendben. Masashi Yamamoto szerint a biztonsági autó fázis alatt vétettek a szabályok ellen.

Fordulatosan alakult a Formula-1 első Szaúd-arábiai Nagydíja, melyen Lewis Hamilton és Max Verstappen óriási csatát vívott a futamgyőzelemért. A holland pilótát végül két dologért is megbüntették és bár az egyéni pontversenyben azonos pontszámmal állnak a riválisok, a konstruktőrök között a Mercedes jelentős előnyre tett szert.

Az energiaitalosok motorbeszállítója is értékelte az előző hétvégét, a japán gyárnál pedig úgy vélik, a német márkát is büntethették volna.



„Ez volt az első versenyünk Szaúd-Arábiában, és rengeteg dolog történt. Egy viharos versenyen Max Verstappen a második helyen ért célba, és most Lewis Hamiltonnal ugyanúgy állnak. Az utolsó futamon a bajnoki címért fogunk küzdeni, ugyanakkor kár azért, hogy Pereznek ki kellett állnia az ütközése után. Ha objektíven nézzük a dolgot, és figyelembe vesszük még azt is, hogy ezen a pályán most vezettek először, akkor elmondhatjuk, hogy Bottas valóban sok helyet hagyott Lewisnak az első biztonsági autó alatt. Szerintem az ilyesmit is meg kellene vitatni, és esetleg büntetni kellene” – idézte Masashi Yamamoto szavait a Motorsport.

A Honda ügyvezető igazgatója elismerte, hogy csalódott az eredmény miatt, de úgy véli, tovább kell küzdeniük a céljaikért.

„Számomra személy szerint ez egy nagyon frusztráló verseny volt, de pontszámban egyenlő az állás vagyunk, és Max még mindig egy kicsit előrébb van a győzelmek tekintetében. Biztos vagyok benne, hogy a következő futamon ismét a dobogón leszünk. Mindent bele fogunk adni, szóval nem hibáztathatjuk magunkat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: