DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Peches defekten múlt Norris ötödik helye

Andreas Seidl McLaren-főnök szerint jó pozícióban volt a brit pilóta az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon, hogy megszerezze a világbajnokság ötödik helyét, mígnem a verseny vége felé lassú defektet kapott.

A szezon jelentős részében Lando Norris volt a legközelebb a vb-tabellán a Red Bull és a Mercedes pilótáihoz – sőt, egy ideig még a harmadik helyen is állt összetettben –, az utolsó futamot megelőzően azonban Charles Leclerc megelőzte őt. A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon így is jó helyzetben volt ahhoz a McLaren britje, hogy visszafordítsa az állást, a futam vége felé azonban defekt miatt kénytelen volt újra kiállni a bokszba kereket cserélni, így végül a dobogóra álló Carlos Sainz őt és ferraris csapattársát is átugorva kaparintotta meg az ötödik pozíciót.

norris-abudhabi-mclaren



Andreas Seidl McLaren-csapatfőnök szerint a balszerencsén úszott el az eredmény: „Jó helyzetben voltunk ahhoz, hogy megszerezzük ezt az ötödik helyet a bajnokságban” – idézi a Motorsport.com. „Mivel elég közel voltunk Carloshoz, és nem is volt szükségünk rá, hogy keményebben próbálkozzunk, mert gumikezelés szempontjából is trükkös verseny volt. Charles több mint négy pontot veszített volna Landóhoz képest, így jó pozícióban voltunk. Aztán viszont jött egy balszerencsés defekt, nem tudtunk mit tenni. Ezért maradtunk a hatodik helyen a bajnokságban. Megelőztük Charles-t, de Carlos nagy eredményt ért el. Pechesek voltunk.”

Seidl azt is elmondta, hogy ez a defekt más jellegű volt, mint amit Katarban kapott Norris: ott a rázókövek által jelentett terhelés okozta a meghibásodást, itt viszont lassú defektről volt szó, amely kapcsán még megvizsgálják, hogy esetleg törmelék okozta-e vagy valami más, mindenesetre alapvetően csak balszerencséjük volt a csapatvezető szerint. Aki ezután kitért a pont nélkül maradó Daniel Ricciardo versenyére is, amelyet szerinte az újabb gyenge időmérős eredmény pecsételt meg:

„Ami Danielt illeti, nem tudta megmutatni a tempóját, mert beragadt a talán Ocon vezette vonat mögé a verseny nagy részében. A probléma az időről időre előforduló rossz rajthelye, amely rossz pozícióba hozza vasárnapra. Mivel tudjuk, hogy manapság a Formula-1-ben ezekkel az autókkal nehéz előzni, ha nem vagy sokkal gyorsabb, s a futamod nagy részben eldől a startnál. Sajnos azzal nagyjából véget is ért Daniel versenye, hogy a rajtnál meg az első körben nem tudott pozíciókat javítani.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: