DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Hamilton legyőzésével még értékesebb a cím”

Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szerint Max Verstappen megérdemelten lett a 2021-es szezon F1-es világbajnoka, a siker értékét pedig csak növeli, hogy a hétszeres vb-elsőt győzték le.

Drámai végjáték után nyerte meg Max Verstappen a 2021-es Formula-1-es világbajnokságot: egy biztonsági autós újraindítást követően, frissebb abroncsokon, az utolsó körben előzte meg a versenyt addig vezető riválisát, Lewis Hamiltont.

verstappen-hamilton-finis-abudhabi-dppi



Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futam után elismerte, hogy a fináléban csodára volt már szükségük, ami Nicholas Latifi balesete képében be is következett, de azt is hozzátette, hogy a szerencsés helyzetet ki is kellett használni a jó stratégiai döntéssel és Verstappen előzésével.

Horner ugyanakkor úgy véli, hogy a teljes szezont nézve is abszolút megérdemelt a holland sikere: „Úgy gondolom, egyben kell nézni ezt a bajnokságot a 22 versennyel” – idézi szavait a Motorsport.com. „Max igazán kiemelkedő volt idén. Úgy vélem, néhányszor balszerencséje volt, mégis emelt fővel folytatta. Szívvel, szenvedéllyel vezetett, elképesztő képességekkel és elszántsággal. És úgy gondolom, igazán megérdemelten lett világbajnok.”

„Szerintem a tény, hogy sikerült felvenni a versenyt és legyőznie Lewist, aki nyilván egy félelmetes ellenfél és minden idők legsikeresebb versenyzője, csak még értékesebbé teszi ezt” – tette hozzá a csapatvezető. „Minden elismerésem Lewisé, ő is rendkívül jól teljesített idén, ezért is vagyok roppant boldog az eredmény miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: