DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas és Zhou már az Alfában – elindult a teszt

Alig másfél nappal a szezonzáró után újra pályán az F1-es mezőny Abu Dhabiban: Valtteri Bottas már be is ülhetett az Alfa Romeóba, miközben több fiatal is először kapott lehetőséget.

Kedden és szerdán Abu Dhabiban teszteli a 2022-es 18 colos felnijű Pirelli-abroncsokat a Formula-1-es mezőny, amely alkalomra a Williamst leszámítva minden istálló épített egy „öszvérautót”. A teszt első napjának egyik fő érdekessége, hogy Valtteri Bottas – a Mercedes engedélyével – először ülhetett be az Alfa Romeóba. Íme, az első fotók a többszörös nagydíjgyőztes finnről az új színekben:

bottas-alfa-teszt-1



bottas-alfa-teszt-2

bottas-alfa-teszt-3

A Bottas helyére érkező George Russell is megkezdte a munkát (ráadásul mindkét nap ő fog vezetni a konstruktőri világbajnok csapatnál, miután Lewis Hamilton kihagyja a körözést), emellett számos új név is feltűnt a pályán, hiszen a gumiteszttel párhuzamosan tartják a fiatal versenyzők tesztjét is. Ennek keretében ült már ma autóba az Alfa másik új igazolása, az egyetlen 2022-es újonc, Guanyu Zhou is, aki viszont nem az öszvérautót, hanem az idei versenygépet vezeti:

zhou-alfa-teszt-1

zhou-alfa-teszt-2

Pályára gurult rajtuk kívül már a friss Formula-2-es bajnok Oscar Piastri is, aki az Alpine-tól kapott lehetőséget, míg a McLarennél az IndyCarban futamgyőztes pilótájuk, Patricio O’Ward ülhetett be az idei versenygépbe, miután megnyerte a Zak Brown elnök-vezérigazgatóval kötött erre irányuló fogadását:

A teszt első óráiban amúgy egy piros zászlós megszakításra is sor került, Daniel Ricciardo alatt állt meg a pályán a McLaren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: