DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Toto Wolff SMS-ben gratulált Verstappennek

A Mercedes csapatfőnöke SMS-ben gratulált az újdonsült világbajnoknak néhány órával azután, hogy a holland megszerezte a 2021-es világbajnoki címet. Azt is a tudtára adta, hogy szerinte megérdemelten győzött.

Egy őrült év őrült szezonzárójának őrült utolsó körében dőlt el a 2021-es világbajnoki cím sorsa, amit annak ellenére, hogy majdnem a végéig vezetett, nem Lewis Hamilton, hanem riválisa, Max Verstappen nyert el. A drámai befejezéshez Nicholas Latifi balesete, és az ezt követő safety car-os időszak vezetett, ahol az újdonsült világbajnoknak lehetősége nyílt kihasználni gumielőnyét a címvédővel szemben.

Mégis maradtak kételyek az utolsó körös fordulatot illetően, hiszen a stewardok lekörözött versenyzőkről szóló döntéseivel nem mindenki értett egyet. Michael Masi csupán azt az öt autót engedte el ugyanis, akik Verstappen és Hamilton között tartózkodtak, a többieket nem. A Mercedes olyannyira felháborodott a döntésen, hogy két óvást is beadtak a felügyelőkhöz (amelyeket azóta elutasítottak, ám a Mercedes jelezte fellebbezési szándékát), továbbá nem hajlandóak nyilatkozni a sajtónak.



A kialakult helyzet ellenére Verstappen állítja, hogy a Mercedes csapatfőnöke gratulált neki a futam után. „Toto küldött nekem egy SMS-t, amelyben gratulált a szezonhoz. Azt írta, megérdemeltem a győzelmet. Ez nagyon kedves volt tőle!” – idézi a holland világbajnokot a The Telegraph, aki Hamilton vereség során tanúsított viselkedését is dicsérte.

„Valószínűleg segít, ha már van hét világbajnoki címed. Talán ez egy kicsit vigasztal. Szerintem nekem fájdalmasabb lett volna, hiszen nekem még nem volt egy sem” – magyarázta Verstappen. „Lewis nagyszerű sportoló. Odajött hozzám és gratulált, nagyon nehéz lehetett számára az utolsó kör. De ez is mutatja, mennyire tiszteljük egymást. Természetesen voltak nehéz pillanataink a szezon során, a határokig szorongattuk egymást, de mindvégig tiszteltük a másikat. Élmény volt vele versenyezni!” – zárta gondolatait 2021 világbajnoka. 

Verstappen így végül nyolc ponttal végzett Hamilton előtt, míg a Mercedes bőven lehagyta a Red Bullt a konstruktőri bajnokságban, így a csapatversenyen, ha egyelőre keserű szájízzel is, de ők diadalmaskodtak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: