DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mazepint megviselte az ütközés

Elég hamar befejeződött a Haas csapata számára a verseny Szaúd-Arábiában. Az istálló mindkét pilótája egy nagy ütközés után esett ki, Nyikita Mazepin viszont úgy érzi tehetetlen volt.

Eléggé őrültre sikerült az első F1-es verseny Dzsiddában, ahol kétszer piros zászlóval szakították meg a nagydíjat. Az első esetben Mick Schumacher tette falba a Haas autóját, ami után javítani kellett a falat, később pedig Sergio Perez és Charles Leclerc koccanásából lett egy nagy kavarodás. Utóbbi esetet George Russell és Nyikita Mazepin szenvedte meg a legjobban, az orosz ugyanis nagy tempónál találta el a Williams versenygépét.

Bár fizikailag rendben van, az orosz pilóta elég kellemetlenül érezte magát az eset miatt, úgy véli lehetetlen volt elkerülni ezt a balesetet.



„Jól vagyok, de sajnos nagyon megviselt a dolog. Előnyünkre vált, hogy nem lassítottam korábban, és a kanyarból kifelé is erősen küzdöttem, minden könnyűnek tűnt, de aztán hirtelen az autó előttem volt” – nyilatkozta Mazepin az F1 kameráinak a kiesése után.

Az amerikai istálló versenyzője szerint senki sem hibáztatható az eseményekért, Russellnek ugyanis nem volt hová mennie, neki pedig nem volt elég ideje reagálni az előtte történt dolgokra.

„Georgie fékezett és én is megpróbáltam, de egyszerűen lehetetlen volt azonnal 200-ról 0-ra lassítani, mert alig volt hely. Ez a visszajátszásból is látszott. Volt egy kis hely belül, próbált odamenni, de szorítóba került és én sem tudtam máshová menni, mivel a pálya nagyon keskeny. Belefutottam egy dugóba” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: