DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Domináns csomagjuk volt az időmérőn

Bár végül a Mercedes sajátította ki az első sort, főnökük mégis úgy érzi, a Red Bull volt a legerősebb szombaton Dzsiddában – viszont ez akár még az előnyükre is válhat a vasárnapi versenyen.

Pénteken még a Mercedes tűnt valamelyest erősebbnek a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínén, szombatra azonban magára talált a Red Bull. Az időmérőn Max Verstappen úton volt a rajtelsőség felé, az utolsó kanyarban azonban hibázott és a falnak koccant, így végül mégis Lewis Hamilton és Valtteri Bottas bérelte ki az első rajtsort Dzsiddában.

redbull-mercedes-dppi-dzsidda-2021



Pedig Toto Wolff, a címvédő csapat főnöke is elismeri, hogy nem nekik állt a zászló szombaton: „Nagyon domináns volt a mai csomagjuk, igazán nagyszerű volt az autójuk” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports kameráinak. „Egyszerűen a megfelelő működési tartományba tudták hozni a gumikat egyetlen felvezető körrel, miközben mi küszködtünk azzal, hogy elég tapadásunk legyen.”

„Max valami fél másodperccel előnyben volt, így a pole-unk már gyakorlatilag elúszott. De szélesre futott abban a kanyarban, tovább akart menni, így pedig falnak ütközött. Ezzel 1-2-ben végeztünk, ami nagy előny holnapra, de ez egyszerűen őrület.”

Feltűnő volt szombaton, hogy Hamiltonék valóban jobban küszködtek a lágy abroncsokkal. Wolff szerint ez azért lehetett, mert a Red Bullnál jobban az időmérőre fókuszáltak, ami viszont vasárnap az ő malmukra hajthatja a vizet a futamon: „Úgy vélem, egy körre koncentráltak. Ezért tudták gyorsan a működési tartományba hozni a gumikat, de ez némi előnyt is jelenthet holnap nekünk, ki tudja?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: