DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem értem, mi történhetett

Szinte az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy a holland pilóta szerzi meg a pole-pozíciót Szaúd-Arábiában, ám a tabella éllovasa elkövetett egy hibát. Max Verstappen nem elégedett a harmadik hellyel.

Először látogatott el a Formula-1 Dzsiddába, a szabadedzések alapján pedig igazán szoros csatára volt kilátás az időmérő edzésen a Max Verstappen és Lewis Hamilton között. Végül utóbbi örülhetett jobban, miután riválisa a falnak csapta a Red Bullt az utolsó szektorban. Mivel a versenygép megsérült, a holland pilóta nem tudta befejezni a körét, így némi szerencsével ugyan, de a második sorból indulhat a vasárnapi versenyen.

Az energiaitalosok versenyzője érthetően nem volt boldog a történtek után, úgy érezte, sokkal több volt az utolsó gyorskörében.



„Elég rossz érzés ez, mivel szerintem egy jó kvalifikációt teljesítettünk, ráadásul nem egyszerű itt a helyzet, nehéz megtalálni a megfelelő gumikeveréket. Tényleg úgy éreztem, hogy igazán erős a tempóm, ez meg is mutatkozott az utolsó körömben. Nem igazán értem, mi történhetett, de hirtelen blokkoltak az első kerekek, és persze próbáltam a pályán tartani az autót, hogy befejezzem a kört, de az autó hátulja hozzáért a falhoz” – mondta Verstappen közvetlenül az időmérő edzés után.

A 24 esztendős pilóta szerint igyekezett a pozitívumokat megtalálni a jelenlegi helyzetben, ezért bízik abban, hogy elég jó lesz a versenytempójuk.

„A harmadik hely nagy csalódás számunkra, mert tudom, hogy milyen jó körön voltam, az autóm pedig elég gyors. Nem tudom van-e rajta sérülés, azt pedig meglátjuk, a holnapi versenyen mire leszünk képesek” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: