DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Ha rosszkor pislogsz, a falban vagy”

A McLaren-pilóták tetszését is elnyerte az F1 új pályája, de ők sem győzik hangsúlyozni, mennyire oda kell figyelni. A napjukkal azért nem teljesen elégedettek.

Ahogy a Red Bull-Mercedes, úgy a Ferrari-McLaren csata is újabb fejezetéhez érkezett Dzsiddában, bár a maranellóiak azért kényelmes előnynek örvendhetnek (igaz, Charles Leclerc balesete nem jött jókor). A wokingi csapat pedig a tervezett visszavágás helyett egyelőre megint nem lehet a legboldogabb a pénteki program után.

A két pilóta közül egyelőre Lando Norris volt hátrébb, egy 13. és egy 12. hely a mérlege, ettől függetlenül a tőle megszokott jó hangulatban nyilatkozott. Talált pozitívumot a napban. „Nagyon jó móka. Annyira kihívásokkal teli ez a pálya, különösen az egyes szektor – ha rosszkor pislogsz, máris a falban vagy. Nehéz ennyire koncentrálni, főleg ekkora sebességnél, de izgalmas pálya, az biztos. Ébren tart az egész körben, ami jó dolog” – nyilatkozta az ifjú brit a szabadedzések után.



A küszködés persze már nem annyira tetszett neki, de sose adja fel a reményt. „Talán nem ez volt a legjobb napunk. Kicsit jobban szenvedtünk, mint vártuk, ami pech. Meglátjuk, tudunk-e fordítani holnap” – bizakodott.

A McLarennek Daniel Ricciardo 8. helye jelentette a nap teljesítményét, még az első szabadedzésen. Az ausztrál – aki végre bevasalta egykori főnökén a tetoválást – csapattársához hasonlóan a pályát azért élvezte. „Jó szórakozás volt. Nagyon oda kell figyelni, de remek móka. Ez a pálya nagyszerű, gyors kanyarokkal és kellemes hullámzással. Gyakorlatilag mindenhol ugyanúgy néz ki, szóval beszélned kell magadban, hogy ez itt egy kanyar, az ott egy kanyar, ezt négyesben veszem be, azt ötösben… Olyan, mint egy labirintus. A tapadás is megfelelő, egy gyors utcai pályán jó ezt érezni” – kommentálta a napot Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: