DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Orvosoknál járt, majd bocsánatot kért Leclerc

Egészen addig zökkenőmentesen zajlott a Ferrari nyitónapja, amíg Charles Leclerc nagy sebességgel bele nem csapódott a falba a második szabadedzésen. A monacói bocsánatot kért a csapattól, miután átesett az orvosi ellenőrzéseken.

A Ferrari megerősítette, hogy fiatal pilótájuk minden orvosi ellenőrzésen átesett a Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésén történt nagy sebességű balesete után. Leclerc szerencsére nem sérült meg, amit bár azonnal megerősített a csapatrádión, elővigyázatosságból orvosi vizsgálatokra küldték.

A csapat néhány órával az esetet követően rövid közleményt adott ki fiatal pilótájuk állapotáról. „Charles visszatért az orvosi rutinellenőrzésekről, miután az orvosok mindent rendben találtak nála” – írják.

Az orvosi központból való megérkezését követően Leclerc azonnal bocsánatot kért a csapattól, és igyekezett tisztázni a szabadedzésen történteket. „Ez a nap sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de összességében mindent leteszteltünk, amit akartunk” – szögezte le a monacói. „Úgy gondolom, adott a lehetőség arra, hogy jó napunk legyen holnap, ha sikerül összerakni az autót. Nagyon sajnálom a csapatot, hiszen hatalmas munka vár rájuk, hogy az autó készen álljon. Bízom benne, hogy elég jó eredménnyel zárok holnap, hogy a lehető legjobb módon köszönjem meg a munkájukat” – vázolta célkitűzéseit és érzéseit a Ferrari ifjú pilótája.



Az ominózus balesetben a monacói pilóta elvesztette uralmát Ferrarija felett, miközben megpróbálta bevenni a 22-es kanyart a második szabadedzésen. A kocsi hátulja megcsúszott és a bal kéz irányába megpörgött. Leclerc ezzel a sebességgel képtelen volt megállítani az autót, így hátrafelé belecsapódott a falba. Az ütközés nagy részét az autó hátulja és a jobb alváz szenvedte el.

Félő volt, hogy a monacói Ferrariján alvázcserére lesz szükség, ám a csapat megerősítette, hogy Leclerc ugyanazzal a karosszériával és motorral tudja teljesíteni a hétvégét, nem lesz szükség cserére és rajtbüntetésre. Ezt a hírt a balesetet követő órákban közölték, miután átfogó vizsgálatokra szállították a garázsba az összetört autót.

Ironikus módon, ha a helyzet változna, Leclercnek a tartalék alvázát kellene használnia, ami a Katari Nagydíjon szombatig volt az autójában, majd kicserélték, mert egy repedést találtak rajta. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke megerősítette, hogy az alvázat megjavítják, és tartalékként szállítják Szaúd-Arábiába és Abu Dhabiba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: