DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Visszavágna a McLaren Szaúd-Arábiában

Pocsékul sikerült a Mexikó–Brazília–Katar tripla a wokingiaknak, de Andreas Seidl csapatvezető hangsúlyozta: amíg van elméleti esélyük a konstruktőri vb-bronzra, nem adják fel a harcot.

A McLaren a szezon jelentős részében a harmadik erőnek tűnt 2021-ben a Formula-1-ben, Monzában csaknem kilenc év után futamgyőzelmet is aratott a csapat. Az utóbbi versenyeken azonban egyértelműen a Ferrari felé billent a mérleg nyelve a konstruktőri világbajnoki bronzért folyó csatában, ráadásul a wokingiak az utolsó három futamon mindössze négy pontot gyűjtöttek különböző balszerencsés eseteknek is köszönhetően, így a Scuderia meg is lógott tőlük a tabellán.

mclaren-katar-2021



Ennek ellenére Andreas Seidl, a McLaren csapatvezetője igyekszik pozitívan hozzáállni a hátralévő két nagydíjhoz – szavait a Crash.net szakportál idézi:

„Szerintem bizonyos mértékig el kell fogadnunk, hogy ez kemény időszak volt a teljes csapat számára, nyilván fájdalmas, hogy mindössze négy pontot gyűjtöttünk három futam alatt. De ha megnézzük, mi történt és hogyan veszítettünk rengeteget pontot, akkor láthatjuk, hogy nem mi irányítottuk ezeket vagy szimplán balszerencsénk volt. Ez pedig a sportunk része. Szerintem a jó hír, hogy láthattuk Katarban, hogy versenyképes autónk van, mindkét pilótánk jól szerepelt a pályán, és a csapat is jól dolgozott a bokszkiállásoknál. Szóval egyszerűen csak vissza kell vágnunk Szaúd-Arábiában.”

Bár még a vb-bronzról sem tett le a csapat, Seidl szerint a végeredménytől függetlenül szeretnék jó szerepléssel zárni az évadot: „Sajnos a gumihibával elszalasztottunk egy lehetőséget, szóval nem nekünk kedvezően alakult a tripla forduló. De néha ez előfordul ebben a sportban. Számunkra innentől az a fontos, hogy tovább küzdjünk a hátralévő két futamon, mert amíg elméleti szinten lehetséges, mindent megteszünk a konstruktőri bajnokságban. De ettől függetlenül is egyszerűen szeretnénk erősen zárni és újra erős eredményeket szerezni a téli szünet előtt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: