DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Taktikai motorcsere várhat Verstappenre?

Bár Helmut Marko nemrég még kizárta, hogy új erőforrásra lesz szükségük, a pletykák szerint mégis friss motorhoz nyúlhatnak, hogy előnybe kerüljenek – a Red Bull F1-es tanácsadója reagált.

Hiába vezet még Max Verstappen nyolc ponttal Lewis Hamilton előtt a pilóták világbajnoki pontversenyében, az előző két futamon egyértelműen a brit mutatott jobb formát a Mercedesszel. Ráadásul a várakozások szerint a vadonatúj dzsiddai pálya is a W12-esnek kedvezhet jobban, főleg úgy, hogy a tervek szerint visszakerül a címvédő autójába az interlagosi „rakétamotor”.

verstappen-redbull-katar-2021_1



Ennek kapcsán merült fel, hogy bár Helmut Marko néhány napja még határozottan cáfolta, hogy további motorcserére lenne szüksége Verstappennél a Red Bullnak, az energiaitalosok mégis új erőforrást szerelhetnek a holland autójába, hogy a friss és csak két futamra bevetett Honda-motor Hamiltonéhoz hasonló extra erőt biztosítson neki a vb-hajrában.

Marko az F1-Insidernek nyilatkozva már nem zárta ki teljesen, hogy hasonló lépésre készülnek, de elmondása szerint biztosan nem a mostani hétvégén: „Pillanatnyilag nincs betervezve motorcsere Szaúd-Arábiába. Ha lesz is, az Abu Dhabiban fog megtörténni” – fogalmazott a Red Bull F1-es tanácsadója.

Marko egy másik, a RacingNews365.com által idézett interjúban azt is elmondta, hogy Hamiltonék elmúlt hetekben látott formája ellenére is lát esélyt a sikerükre: „Brazíliában esélyünk sem volt, Katarban elkövettünk egy hibát a beállításokkal, de még így is vezetünk. Most vissza kell vágnunk Dzsiddában. Maxnak még mindig megvan minden esélye” – fogalmazott a szakember, aki hozzátette: a csapat teljes erőbedobással dolgozik még mindig, s Verstappen is folyamatosan szimulátoron készült a Szaúd-arábiai Nagydíjra.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: