DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem lesz Bottas-Russell csere a szezon végén

Bár nemrég elkezdtek pletykálni arról, hogy George Russell már az idei szezon utolsó két futamára megkaphatja a Mercedes autóját, a csapat részéről határozottan cáfolták ezeket a feltételezéseket.

Ahogyan az borítékolható volt, az idei évben bejelentették, hogy Valtteri Bottas távozik a Mercedestől, a helyét pedig a fiatal brit pilóta, George Russell veszi át. A címvédő istálló tehetsége a szezon végéig még a Williams csapatának tagja, viszont láttunk már arra példát korábban, hogy beugróként a német márka rendelkezésére állt.

2020-ban ugyanis Lewis Hamilton kénytelen volt kihagyni egy futamot, miután elkapta a koronavírust, ekkor pedig a Mercedes Russellt vette kölcsön a grove-i alakulattól, aki kiváló teljesítményt nyújtott, így abszolút nem volt meglepetés, hogy jövőre őt szerződtették a finn pilóta helyett.

A napokban felmerültek olyan hírek, melyek szerint Russel akár már az idei szezon végén megérkezhet a Mercedeshez, ám Toto Wolff határozottan elutasította ennek a lehetőségét. Az ötlet a német Sky műsorában született meg a csatorna műsorvezetője, Olivier Zwartyes által, aki úgy fogalmazott, hogy elgondolkodna egy Bottas-Russell cserén.



„Bottas az Alfa Romeóhoz megy és már teljesen elfogyott körülötte a levegő. Russell viszont nagyon jó volt ebben a szezonban és a következő idényben egyébként is ott fog vezetni, szóval miért ne adnánk neki ezt a két futamot és ezzel Hamiltonnak a támogatást? Toto Wolffot viszont már megkérdezték erről, és azt mondta, az ő csapatukban ez nem fordulhat elő” – idézte Zwartyes szavait a PlanetF1.

Az ötletre a Mercedes korábbi versenystratégája, Alexander Bodo is reagált, és ő sem támogatta.

„A nyomás nagyon nagy jelenleg, a Mercedes és Bottas pedig egy jól összeszokott csapat. Russellnek más terve van a jövőre nézve, szóval úgy gondolom, ostobaság lenne most beledobni őt ebbe a helyzetbe, amikor közvetlenül a bajnokság a tét - mondta Bodo a Sky Germany számára adott interjúban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: