DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Normál esetben már a miénk lenne a vb

A Red Bull tanácsadója szerint a bakui, silverstone-i és hungaroringi incidensek miatt nincs nagyobb előnyük a ponttáblázaton. A szakember szerint még egy győzelem kell Verstappennek.

Két futammal a vége előtt mindössze nyolc pont Max Verstappen előnye a világbajnoki összetettben Lewis Hamiltonnal szemben. A Brazíliában és Katarban látottak alapján azonban a Mercedes britjénél van a tempóelőny, így ez a különbség egyáltalán nem megnyugtató a Red Bull számára. Ezzel az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko is tisztában van, aki szerint kell egy tizedik győzelem is a hollandnak ahhoz, hogy meglegyen a cím:

verstappen-redbull-katar-2021



„Mi vagyunk elöl, de még nem érzem kényelmesen magam” – nyilatkozta Marko a De Telegraafnak. „Meg kell nyernünk az egyiket a hátralévő két versenyből, ilyen egyszerű. Mindennek tökéletesnek kell lennie egy hétvégén. Ez a csata csak Max és Lewis között zajlik, a többiek sehol sincsenek.”

Bár a Mercedes elképesztően erősnek tűnt az utóbbi futamokon, ráadásul Katarban nem is az interlagosi motorját használta Hamilton, Marko szerint csökkeni fog ez a különbség: „Lewis motorja már nem lesz olyan erős, mint múltkor Brazíliában” – mutatott rá a szakember. „Emellett szerintem itt nem használták a „speciális” hátsó szárnyukat, mert kisebb volt a különbség végsebesség terén. Nem adjuk fel.”

A Red Bull-os tanácsadó szerint idén már sokszor borult a papírforma, de igazából az azeri defekt, valamint a brit és magyar balesetek tehetnek róla, hogy Verstappennek nem nagyobb az előnye: „Idén sokszor más történt, mint azt előzetesen jósolták. Papíron a brazil pálya jelentette az egyik legjobb esélyünket, míg előtte Austinban a Mercedesről mondták ugyanezt, mégis nyertünk. Max sok pontot bukott Bakuban, Silverstone-ban és Budapesten. Normál esetben a vb-cím már a miénk lenne. Most vissza kell vágnunk. Ha nem tudod kezelni a nyomást, akkor rossz üzletbe fogtál bele.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: