DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton erősebb motort kap Szaúd-Arábiára

A Mercedes nagyon úgy számol, hogy a következő helyszín kedvezhet az autónak és a címvédő meg is kapja a legerősebb motort arra a hétvégére - mert hogy kettő van neki.

Azt már Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is elejtette, hogy Katarban nem azt a motort használták Lewis Hamilton autójában, amelynek "csodájára jártak" egy héttel korábban Interlagosban, hanem egy másik erőforrást tettek vissza a viéágbajnoki címért harcoló brit autójába. Wolff azt is elárulta, hogy a következő, dzsiddai fordulóra ismét visszapakolják azt, amivel Brazíliában domináltak, most pedig Andrew Shovlin is elővette a témát.

00121042_209



"Két motort használunk jelen pillanatban Lewisnál. Most, Katarban a pálya adottságai miatt azt szereltük be, amelyik a kettő közül a gyengébb, úgyhogy ezen a téren jól állunk most. Viszont Szaúd-Arábiában, elvileg annak a pályának feküdnie kell nekünk, de Austin előtt is ezt mondtuk, azt hittük, hogy ott jónak kell lennünk, aztán mégis a Red Bull volt előnyben hozzánk képest" - tette hozzá a Mercedes mérnöke.

"Mindig óvatosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy a következő verseny nekünk kedvez-e. Azt tudjuk csak, hogy mit kell megoldani a beállításokkal és a gumikkal kapcsolatban, egy új pályánál pedig mindig nagy dolog, ha már az elején jó az autó, mert onnan csak javulni lehet. Szóval nagy fordulatokat láttunk mostanában a teljesítményeket tekintve, de Szaúd-Arábia elvileg jó nekünk és Lewis az erősebb motort fogja ott megkapni" - mondta a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: