DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher: Tanulunk az ilyen csatákból

A biztonsági autós fázist követő újraindításnál ütközött Kimi Raikkönennel a német, akinek az első szárnya ettől leszakadt, de a Haas-pilóta így is hasznos tapasztalatnak tartja a brazíliai csatát.

Jó rajtot fogott a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon Mick Schumacher, aki a 15. helyig jött fel, megelőzve többek között a Williamseket is. Ezt a pozíciót őrizte is, amíg be nem küldték a biztonsági autót Yuki Tsunoda és Lance Stroll incidense miatt. Az újraindításnál viszont Kimi Raikkönen megtámadta a németet, aminek koccanás és a Haas letört első szárnya lett az eredménye.

raikkonen-schumacher-brazil-alfa-1



Schumacher végül így a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót, de így is hasznosnak értékelte a Raikkönennel vívott csatáját – amely kapcsán egyébként a hétvége előtt még viccelődtek is ők ketten, hogy milyen jó lenne, ha harcolhatnának egymás ellen.

„Bosszantó, mert szerintem egyértelműen megfelelő volt a tempónk ahhoz, hogy a Williams előtt legyünk, szóval ez sajnálatos” – idézi a német újonc szavait az F1i.com szakoldal. „De tanulunk ezekből, és szerintem nagyon hasznosak az ilyen csaták, és most már tudom, hol van a limit. Nyilván azokban a kanyarokban a természetükből fakadóan, hiszen egy bal-jobb kombináció, mindenki a legtöbb helyet akarja magának. Azt hiszem, előbb a kerekeink értek össze, aztán kissé túlkormányzattá vált az autó, majd az első szárnyamnak annyi lett. Sajnálatos, de rengeteg pozitívumot vihetünk magunkkal, és azt kell mondanom, nagyon élveztem itt a vezetést.”

A csapattárs Nyikita Mazepin egyébként ezúttal Schumacher előtt futott be, konkrétan a 17. helyen. Az orosz, aki az időmérő után még a könnyeivel küszködött, s aki a futamon egy ideig a 14. helyen is haladt, elmondása szerint úgy érezte, hogy kihozták azt az interlagosi futamból, ami benne volt.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: