DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Mazepin bosszús: Jó körön voltam, de elszúrtam

A Haas a Sao Pauló-i Nagydíjon sem húzott váratlant, mindkét versenyzőjük kiesett a Q1-ben. Nikita Mazepin azonban a szokottnál is csalódottabb, amiért ő futotta meg a leglassabb kört.

A Haas ezúttal is örömét lelné a fordított rajtrácsban, hiszen mindkét versenyzőjük a mezőny legvégén zárta a sao pauló-i kvalifikációt. Tulajdonképpen nem számítottak rá, hogy továbbjuthatnak a Q1-ből, Nikita Mazepint mégis bosszantja, ami vele történt. Olyannyira, hogy az orosz még sírva is fakadt a pénteki időmérőt követően.

Mazepin napját egy nem várt hiba tette tönkre, ami miatt minden esélye elúszott a Q1-ből való továbbjutásra. Az orosz így a huszadik, azaz a legutolsó helyről vághat neki a szombati sprintkvalifikációnak, és bár sovány vigasz, de sem csapattársa, Mick Schumacher, sem a rivális Williams versenyzői nem tudtak továbbjutni a Q2-be.



„Ez volt a mi napunk arra, hogy a Williams közelében legyünk” – mondta könnyeivel küszködve Mazepin a Q1-es kiesést követően, majd kijelentette: hibája miatt elúszott a csapat esélye a Williams fölé kerekedésre. „Jó körön voltam, aztán egyszerűen hibáztam” – magyarázta.

„Igen, a mai napon megvolt az esélyünk arra, hogy közel kerüljünk a Williamshez és jó kvalifikációt teljesítsünk, de én túl keményen próbálkoztam. A srácok viszont nagyon jó munkát végeztek. Én még soha nem vezettem itt szimulátorban, szóval igen, elszúrtam” – méltatlankodott az orosz.

A Haas helyzete az idei szezonban sem túl irigylésre méltó. Ők az egyetlen csapat ugyanis, akiknek még nem sikerült 2021-ben pontot szerezni, az Alfa Romeo jelenleg 11 ponttal előzi meg őket a tabellán. Noha kisebb gondjuk is nagyobb, helyzetükön az sem igazán segít, hogy két fiatal pilótájuk rendre kóstolgatja egymást, ráadásul Mazepin pályán kívüli balhéitól is gyakran hangos a sajtó. De ki tudja, talán épp ez segíti majd elő, hogy a szezon hajrájában húzzanak végre valami váratlant... 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: