Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 25. szerda
F1

A Ferrarikra fente a fogát, de kiesett Ricciardo

Idén először nem ért célba egy F1-es futamon a McLaren ausztrálja – pedig addig a pontig érzése szerint jól alakult az interlagosi futam, s akár a Scuderia pilótáival is felvehette volna a versenyt.

Miután Lando Norris már a rajtnál bajba került és defektet kapott, a McLaren reményei az erős szereplésre Daniel Ricciardóban voltak. Bár a nagy rivális Ferrari a Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén is meggyőzőbben muzsikált, az ausztrál szerint stratégiai téren akár el is kaphatták volna őket – csak aztán elszállt a motorjából az erő, így az 50. körben kénytelen volt kiállni.

ricciardo-interlagos-mclaren„Úgy vélem, igazából jól alakult a verseny” – értékelt a futam után a Formula.hu virtuális jelenlétében a mclarenes. 2Harcban voltunk legalább azért, hogy tapadjunk a Ferrarira. Tudtuk, hogy kétkiállásos stratégián vannak, hiszen az első két etapjukban egyaránt közepes keverékű gumit használtak, mi pedig potenciálisan megkíséreltünk egy egykiállásos taktikát, legalábbis volt lehetőségünk rá, hiszen a kemény gumin voltunk. És Gasly is ott volt az ’ablakunkban’.”

„Szerintem érdekes lehetett volna. Mindent megtettünk, amit tudtunk, de aztán jött az erővesztés, ezért ki kellett állnunk. De volt néhány csatám, sokkal-sokkal érdekesebben alakult a nap, mint a szombat, és legalább meccsben voltunk. Talán még hiányzott néhány tized, de legalább ott voltunk, úgyhogy irány Katar. Úgy hallottam, ez volt az első kiesésem idén, szóval előfordul az ilyesmi.”

Arról, hogy mi okozhatta Ricciardo korai búcsúját, Andreas Seidl csapatfőnök beszélt röviden a RaceFans.net szaklap hasábjain: „Elment a motorerőnk, az első vizsgálatok során pedig egy műszaki hibát találtunk, egy repedést az erőforrás körüli karosszérián, amit alaposabban ki kell vizsgálnunk.”

A wokingiak végül egyetlen pontot gyűjtöttek Norris révén Brazíliában, így jelentősen nőtt a hátrányuk az ötödik-hatodik helyen befutó Ferrarival szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: