DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Helyet akartam hagyni, nem volt elég

Már az első kanyarba defekttel fordult be Lando Norris, aki így nem is tudta felvenni a versenyt a Ferrarikkal, azon a versenyen, ahol pedig szükség lett volna a kármentésére.

Ezt a hétvégét sem a legszebbek között tartja majd számon Lando Norris. A fiatal britnek már a rajt után megpecsételődött a versenye, miután egy remek startot követően összeért Carlos Sainzcal. A Ferrari kivágta a bal hátsó gumit, Norrisnak pedig egy teljes kört kellett megtennie defekttel, mire visszaért a bokszba, így óriási lemaradásba került.

A verseny után nem szeretett volna elhamarkodottan nyilatkozni a történtekről, előbb látni szeretné, hogyan jutottak idáig egykori csapattársával, mert belülről másként élte meg a helyzetet. „Ötletem sincs, mi történt. Még nem láttam a felvételeket, szóval nem szeretném kommentálni. Nem tudom, hogy vajon én húzódtam-e vissza túl korán, vagy ő nem hagyott elég helyet. Nem tudom, tényleg nem láttam még” – mondta Norris, aki úgy érzi, ahogy lehetett, megpróbált bármiféle kalamajkát elkerülni.



„Balra fordultam volna a kanyar miatt. Ha a jobb oldalon vagyok, egy ponton vissza fogok térni. Nem tudom, mi mást tehettem volna. Az én rajtom jobb volt, és nem bámulhatom folyamatosan a tükrömet. Az autóban alacsonyan ülve azt se láttam, hol vagyok. Megpróbáltam a legjobbnak vélt helyre pozícionálni az autómat. Nyilván nem akartam ütközni, ezért gondoltam, hagyok helyet, de úgy tűnik, nem volt elég” – elemezte a szituációt.

A mezőny végére visszaesve a biztonsági autós fázis még jól is jött neki, csökkentette némileg a hátrányát, és a futam végére az utolsó pontszerző helyre sikerült felkapaszkodnia. Ez ugyanakkor a Ferrari elleni harcban édeskevés, pláne úgy, hogy végül neki kellett egyedül tartania a frontot, miután Daniel Ricciardo technikai hiba miatt kiesett. „Frusztráló. Egy pontot szereztem ma, amikor ez több is lehetett volna. A Ferrari talán így is gyorsabb lett volna nálunk, de a tempónk jó volt, és csatázhattunk volna. Persze az egy pont több a semminél, de elnézve, hogy a Ferrari hol zárt ma, nem túl nagy segítség. Talán számít majd a szezon végén, talán nem.”

Három futam van hátra, a maranellóiak előnye a konstruktőrök között egyre nagyobb, és Norris nem is készül egyszerű évzárásra. Sem a pályák, sem az ellenfél teljesítménye miatt. „Lesz még néhány helyszín, amik remélem, passzolnak majd az autónkhoz, jobban, mint az elmúlt néhány versenyen. Persze a Ferrari erős, szerintem jelenleg egyébként is erősebb csomagjuk van. De nem adjuk fel, lesznek még lehetőségeink. Viszont, ha csak nem hibáznak, nehéz lesz” – latolgatta a McLaren esélyeit a 22 éves tehetség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: