DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egyre biztosabb a Ferrari harmadik helye

Újabb erős hétvégét teljesített a Ferrari, még úgy is, hogy a rajtnál volt okuk megijedni, miután Carlos Sainz és Lando Norris találkoztak. Egyre nagyobb távolságból integetnek a McLarennek.

Miközben az élen a Hamilton-Verstappen és a Mercedes-Red Bull csata tartotta lázban a közönséget, a mezőny hátsóbb régióiban is alakult a küzdelem. Példának okáért a konstruktőri dobogó legalsó fokáért is kiélezett harc folyik. Ám ez a kijelentés egyre inkább múlt idejű.

Míg a McLaren Daniel Ricciardo kiesésével és Lando Norris egyetlen pontjával borzalmas hétvégét zárt, addig a Ferrari megint a legjobb csapat lett a két élmenő után. A maranellóiak stabilan tartják a jó helyezéseiket, aminek köszönhetően már 31,5 pontra hizlalták előnyüket a wokingiakkal szemben. A futam elején azonban még nem volt ennyire egyértelmű, hogy még jobban elhúznak majd, úgy tűnt, a McLaren talán tud velük kezdeni valamit.

A rajt után kisebb riadalmat okozhatott a Ferrari-bokszban, amikor a remekül startoló Norris jobbról Sainz elé került. Csakhogy a két jóbarát összeért. A fiatal brit húzta a rövidebbet, defekttel evickélhetett vissza a bokszba egy teljes kör megtétele után, míg a spanyol gond nélkül folytatni tudta a versenyt. A leintés után Norris elmondta, nem tiszta még neki, pontosan mi történt, és érzése szerint mindent megtett, hogy elkerülje a koccanást. Sainz éppígy nem biztos abban, mivel lehetett volna ezt kivédeni, de azt kijelentette, az ellenfél személyének semmi köze nem volt a végkimenetelhez.



„Nagyon nehéz megállapítani, ki csúszott bele kibe. Nyilván balkanyar következett, én pedig tartottam az ívet, de nem tudom… Nem tettem ellene szándékosan semmit. Talán az lehetett, hogy túl hamar fordult be az egyes kanyarba és összeértünk. De versenybaleset volt, ilyesmi megtörténik. Sajnálom, ha én rontottam el valamit, de őszintén szólva nem hiszem, hogy ez a helyzet” – véleményezte az esetet.

Sainz egyébiránt nem volt megelégedve a hatodik hellyel sem, ami a Ferrarinak oly sokat számít. „Nagyon furcsa volt az egész, azt hiszem, tegnap ugyanígy rajtoltam, az egész procedúra ugyanaz volt, de valamiért most jobban kipörögtek a kerekeim. Ki kell elemeznünk, mi történt, volt-e valami a kuplunggal vagy a gumikkal, mert ez most attól fosztott meg, hogy a legjobb ötben végezzek. Azt céloztam meg” – szomorkodott.

A csapattársnak viszont sikerült ez, Leclerc pedig lényegesen elégedettebben is nyilatkozott. „Nagyon boldog vagyok. A mai nap arról szólt, hogy tartsam a kialakult különbséget a mögöttem haladókhoz képest. Nyilván Carlos közvetlenül mögöttem volt, de utána elég nagy volt a szakadék a többiekhez viszonyítva, amit jó látni. Rendkívül elégedett vagyok a tempónkkal, azzal pedig különösen, hogy sikerült előrelépnem tegnaphoz képest. Az egy nehéz nap volt számomra. Éjjel és reggel is keményen dolgoztam, és sokkal jobban is alakult a versenyünk. Örülök, hogy egy küzdelmes hétvégét ennyire jól sikerült zárnunk” – kommentálta a futamát a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: