DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Újabb motorcserés büntetés vár Hamiltonra?

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója „hallott pletykákat” arról, hogy az F1-es Sao Pauló-i Nagydíjon ismét hátrébb sorolják a britet – a Mercedes pilótája egyelőre nem tudott erről nyilatkozni.

Már mindkét világbajnoki aspiráns túlesett egy motorcserés rajtbüntetésen 2021-ben, ám míg Max Verstappennek Szocsiban a teljes erőforrását kicserélték, s így a rajtrács végére száműzték, addig Lewis Hamiltonnak csak az egyik komponensből raktak be egy negyedik elemet, így ő megúszta tízhelyes hátrasorolással.

hamilton-dppi-mercedes-2021



Emiatt viszont már akkor felmerült, hogy a Mercedes idei szokatlan megbízhatósági aggályai miatt akár egy újabb cserére is sor kerülhet a hétszeres világbajnok esetén. Helmut Marko, a rivális Red Bull tanácsadója pedig a német RTL-nek úgy nyilatkozott a Sao Pauló-i Nagydíj előtt, hogy ő hallott olyan pletykát, miszerint Hamilton Interlagosban is rajtbüntetést fog kapni ilyen okból.

Természetesen a téma Hamilton csütörtöki sajtóértekezletén is előkerült, a brit azonban nem tudta megmondani, hogy valóban ez-e a helyzet: „Nem igazán tudom ezt kommentálni, nem tudom. Szerintem a motorok meg sem érkeztek csütörtök reggelig. Amennyire pillanatnyilag tudom, a motorjaim rendben vannak. De nyilván később kiderül majd” – nyilatkozta a 36 éves pilóta a Formula.hu jelenlétében tartott sajtóeseményen.

Ha egyébként valóban új motort kell beszerelni Hamilton (vagy bárki más) autójába, akkor az érte járó rajtbüntetést nem a szombati sprinten, hanem a vasárnapi versenyen kell majd letöltenie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: