DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Mindig kötelező a győzelem, de...

Kicsit úgy hangzott Lewis Hamilton csütörtöki interjúja, mintha "alulról" beszélne a Red Bullról - a brit szerint a rivális autója a legjobb és most sem számít túl sok jóra.

Jó hangulatban nyilatkozott a Sao Pauló-i Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján (amelyen a Fornula.hu is részt vett) Lewis Hamilton, aki több kérdést is kapott azzal kapcsolatban, hogy mit gondol a világbajnoki harcról, az idei teljesítményéről és természetesen az előttünk álló hétvégéről. A regnáló világbajnok 19 pontos hátránnyal érkezett meg Brazíliába, de így is jónak értékeli az idei produkcióját, illetve a csapatszintű teljesítményüket is - mint mondta, "levágták a szárnyukat" 2021-re a szabályváltoztatásokkal, így sokkal-sokkal nehezebb optimálisan beállítani az autójukat és elsősorban ezzel szenvednek idén.

Ami pedig a mostani futamot illeti: "Minden versenyen kötelező a győzelem" - válaszolt egy nevetés kíséretében arra, hogy a hátrányát és a hátralévő futamok számát tekintve muszáj-e nyernie ezen a hétvégén. "Mindig az, mindig is az volt. Főleg a nyári szünetről van visszatérés óta, de nem nagyon tudtuk ezt eddig teljesíteni."

00121038_161



Azt is megkérdezték tőle, hogy vajon számíthat-e a csapattársára, vagy jobban szeretné egyedül megnyerni a bajnokságot és hogy vajon ez-e a helyes út: "Ez egy csapatsport, nem hiszem, hogy van bármilyen út, ez a sport egyszerűen így működik. Persze, magunknak kell elérni a győzelmeket, de amikor mondjuk van egy Red Bull előttem, meg egy mögöttem is, akkor a stratégia ellenem szól. Csapatként kell játszani, ezért van egy csapatban két autó" - válaszolt a címvédő.

"A Red Bull tempója hihetetlen volt legutóbb, egész évben erős volt az autójuk... illetve a legerősebb autójuk, ezt is mondhatjuk. Szerintem mi is megtettük, ami tőlünk telt, most is megpróbálunk még többet kihozni az autóból. Tavaly nagyon jók voltak itt, szóval azt várhatjuk, hogy most is nagyon nehéz lesz őket legyőzni" - tette hozzá Hamilton egy kényszeredett nevetés kíséretében. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: