DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolffot meglepte, hogy nem vizsgálták Ricciardót

A Mercedes csapatvezetője úgy érzi, legalább egy vizsgálódást megért volna a rajtnál történt incidens a McLaren ausztrálja és Valtteri Bottas között. Andreas Seidl szerint versenybaleset volt.

Hamar szertefoszlottak a pole-pozícióból induló Valtteri Bottas reményei a jó eredményre a Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon: az még hagyján, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton is lerajtolta, az első kanyarban Daniel Ricciardo eltalálta hátulról, aminek köszönhetően megforgott a finn Mercedese. Bottas így a mezőny végére esett vissza, s végül pontot sem szerzett – de legalább a hajrában csapata használhatta arra, hogy elvegye Verstappentől a leggyorsabb körért járó bónuszpontot.

bottas-ricciardo-mexiko-dppi



A Bottas és Ricciardo közötti eset kapcsán a felügyelők úgy látták, hogy nincs szükség vizsgálódára. Ez azonban meglepte Toto Wolffot, a Mercedes csapatvezetőjét: „Úgy vélem, a felügyelők vethettek volna rá egy pillantást. Visszanézve meglepő, hogy nem fontolták meg a büntetés lehetőségét” – mondta el Wolff a verseny utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt virtuális formában.

Bottas egyébként a futam nagy részében éppen Ricciardo mögé beszorulva autózott, így egy esetleges szankcióval az ausztrál kikerülhetett volna a finn elől. Wolff szerint az utólagos büntetésnek viszont már nem lenne haszna: „Nem lesz abból semmi előnyünk, ha Danielt megbüntetik a következő futamra. A versenyen segített volna, de ez a hajó már elúszott. Az incidens megtörtént, és valahogy talán némileg több pontot szerezhettünk volna, de nem ez a célunk: az a célunk, hogy a mezőny legelején harcoljunk.”

Megszólalt természetesen a témában Andreas Seidl, a McLaren csapatvezetője is, aki versenybalesetnek minősítette a történteket: szerinte ugyanis Ricciardo nem vétette el a kanyarcsúcspontot. Maga a pilóta is egyébként a felvételek visszanézése után már kevésbé érezte teljesen magát felelősnek az ütközésért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: