DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo szomorú, és sajnálja Bottast

Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas közös történetet írt a Mexikóvárosi Nagydíj kezdetétől a végéig. Egy koccanással indult, amiért az ausztrál vállalja a felelősséget.

Bottas győzelemről, vagy akár csak Lewis Hamilton segítéséről szőtt tervei pillanatok alatt tovaszálltak, amikor az első körben Ricciardo hátulról eltalálta őt. A McLaren első szárnyát vesztette, míg a finn a mezőny végére pördült. A két fél aztán a versenyen újra egymásra talált, és egészen addig kergetőztek, míg Bottas a hajrában ki nem állt egy újabb kerékcserére, hogy elrabolja Max Verstappentől a bónuszpontot.

Bár az esetet versenybalesetnek minősítették, az ausztrál már a verseny közben is pontosan érezte, övé a felelősség, és az autóból kiszállva, a visszajátszások megnézése után sem vélekedett másképp. Érthető módon szomorkodott, maga és még Bottas miatt is. „Még ha versenybaleset is volt, sose akarom negatívan befolyásolni senki versenyét. Nem hibáztathatom Valtterit, hiszen én mentem neki. Őszintén szólva, visszanézve a felvételeket, talán túl optimista voltam, de az azoknak a kis réseknek az egyike volt, ahova ha te nem bújsz be, akkor majd megteszi más” – magyarázta Ricciardo a futamot követően.



Belülről és utólag kicsit másként látta a történteket, de azt végig úgy gondolta, hogy ő hibáztatható. „Ahogy én emlékszem rá, nagyon jó rajtom volt, remeknek ígérkezett, Perez mellé is odaértem. Úgy emlékszem, hogy blokkoltak a kerekeim. Hetven körön keresztül ezt próbáltam felidézni magamban, de mindig úgy rémlett, hogy akkor történt, amikor Valtteribe belecsúsztam. Gyakorlatilag lábon rúgtam magam. Aztán a visszajátszásokon láttam, hogy már a kanyar előtt rendben volt minden, csak nem maradt hely. Valtteri jött, arra számítva, hogy tiszta lesz előtte az út, de Perez és én ott voltunk. Elég kis ütés volt, de ezeknek az autóknak nem kell sok ahhoz, hogy sérüljenek” – részletezte az esetet.

A Méhészborz így csak pillanatokig élvezhette azt, hogy a nagy riválisok – Ferrari, AlphaTauri – elé került, aztán a verseny hátralévő részében bánkódhatott. „Egy szempillantás alatt válsz boldogból szomorúvá. Nagyon szomorú 71 köröm volt, mert ilyenkor pontosan tudod, hogy ha az első körben ki kell állnod a bokszba, akkor csak a szerencse segíthet rajtad.” Még az sem vigasztalta, hogy tulajdonképpen a teljes táv alatt egy Mercedes előtt autózott. „Örültem, hogy feltarthattam őt, de hogy is mondjam, szomorú helyzet volt, hogy ezt csak a 15. hely környékén tettük meg. Ez növelte a fájdalmat” – mondta Ricciardo. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: