DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem adja fel a vb-harcot a Mercedes

Toto Wolff csapatfőnök elismeri, hogy nincsenek könnyű helyzetben, de nem feltartott kezekkel vágnak neki a hátralévő futamoknak. Lewis Hamilton szerint viszont pillanatnyilag túl gyors a Red Bull.

Bár az időmérő után még úgy tűnt, meglepheti a Mercedes a Red Bullt az előzetesen az energiaitalosok terepének tartott Mexikóvárosi Nagydíjon, a versenyen végül Max Verstappen aratott magabiztos győzelmet Lewis Hamilton előtt, akit még Sergio Perez is szorongatott a második helyért. Ezzel a holland előnye 19 pontra nőtt ellenfelével szemben, Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök szerint azonban a címvédő alakulat nem adja még fel a küzdelmet.

redbull-mercedes-mexiko-dppi



„Meglehetősen realista ember vagyok, de azért imádom az autóversenyzést, mert bármi megtörténhet” – idézi szavait a Motorsport.com szakportál. „Egyikünk sem úgy fog távozni a helyszínről, hogy ez elúszni látszik. Van még hátra négy futam, négy győzelmet lehet szerezni vagy négy kiesést elszenvedni. Egyszerűen tovább fogunk harcolni. Tudjuk, hogy nagyszerű csapatunk van. Az autónk különösen jól viselkedett Törökországban. És úgy vélem, mindenünk megvan ahhoz, hogy nyerjünk. De ha a matematikai esélyeket nézzük, akkor nyilván jobban szeretném, ha mi lennénk 19 pontos előnyben. De ez van.”

Hamilton kevésbé volt bizakodó, a hétszeres világbajnok brit elsősorban a Red Bull Mexikóban mutatott tempója miatt aggódik – de persze ő sem dobja be a törülközőt: „Úgy érzem, minden futamot meg kell nyernem. Szükségünk van a pontokra és arra, hogy ne veszítsünk egyet sem – ez volt a hozzáállásunk az előző hétvégéken és ez volt most is. De egyszerűen túl gyorsak, így hiába adunk bele abszolút mindent, ez pillanatnyilag nem elegendő ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt.”

A másik oldalról Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője is állítja, hogy még nem dőlhetnek hátra: „Még 107 pont elérhető, úgyhogy hosszú még az út. A megbízhatóság kulcsszerepet fog játszani, ahogy az is maximalizáljuk a hétvégeinket a stratégiával és a bokszkiállásokkal. Azt kell mondanom, a csapat hibátlan volt ma, a versenyzők remek munkát végeztek, a taktikánk is jó volt, szóval összességében erősen teljesítettünk csapatként” – fogalmazott Horner. A konstruktőrök között egyébként még a Mercedes vezet, de már csak egy ponttal a kihívójukkal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: