DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner tart az első körtől

Volt már Mexikóban nem túl szépen végződő csatája a két bajnoki riválisnak, és tekintve, hogy idén már nem egyszer akadtak össze, érthető módon a Red Bull képviselői nem teljesen nyugodtak.

Az eddig is parázs csatákat hozó 2021-es világbajnokság egy újabb összecsapással gazdagodhat, miután Max Verstappen saját márkatársai közreműködésével Lewis Hamilton mögé került a rajtrácson. Öt futammal a vége előtt már minden elvesztett pont fájhat, épp ezért minden manővernek jóval megfontoltabbnak kell lennie.

2019-ben járt utoljára a mezőny Mexikóban, és a két bajnokaspiránsnak akkor már volt egy találkozója a verseny elején – Verstappennél defekt lett a vége, és a harmadik helyről indulva el is búcsúzhatott a jó helyezésektől. Christian Horner pontosan tudja, hogy idén sem számíthatnak finomkodásra, és éppen ezért aggódik is kicsit, mit hoz a verseny.



„Óvatosnak kell lenni errefelé, mert nem tudod sokáig követni a másikat. Ha így teszel, nem tudod kontroll alatt tartani a gumik hőmérsékletét. Az első lehetőség az egyes kanyarban lesz majd. Ha visszanézzük a 2019-es felvételeket, láthatjuk, hogy elég pikáns tud lenni. Egyértelmű, hogy a szélárnyék akkor működik a legjobban. Jó rajtot kell fognunk mindkét pilótánkkal, és nekilódulnunk” – vázolta a Red Bull-főnök, mire számít.

2019-ben persze Hamilton-Verstappen visszajátszás is volt elég, Horner reméli, ezúttal nem kerülnek így a figyelem középpontjába. „Nem szeretnénk lemásolni. Max akkor a harmadik helyről indult, Lewis agresszíven fordult a kettes kanyarban, aztán egy defekt tönkrevágta az egész versenyt. Célba kell érni, és azt hiszem, ezen a versenyen egész jók az esélyeink. Persze keményebb lesz, mint amilyennek korábban tűnt” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: