DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Horner csalódott Wolff megjegyzése miatt

A Mercedes főnöke szerint benne van a pakliban, hogy ütközéssel dől el az F1-es vb-cím sorsa Verstappen és Hamilton között, a Red Bull csapatvezetője azonban tiszta küzdelemben reménykedik.

Hosszú évek óta nem láthattunk olyan kiélezett küzdelmet a Formula-1-es világbajnoki címért, mint idén Max Verstappen és Lewis Hamilton között: öt futammal a vége előtt mindössze 12 pont választja el egymástól a két pilótát. A csatának voltak már feszült pillanatai, kétszer is összeütköztek a versenyzők a pályán, s Toto Wolff Mercedes-csapatvezető nemrég egy nyilatkozatában utalt arra, hogy akár a végső siker is eldőlhet ilyen módon, mint ahogy azt Ayrton Senna és Alain Prost között láthattuk kétszer is.

hamilton-verstappen-crash-dppi-2021



Amikor erről kérdezték Christian Hornert a Mexikóvárosi Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján – amelyen virtuális formában a Formula.hu is jelen volt –, a Red Bull csapatfőnöke elmondta: „csalódottan olvasta” riválisa megjegyzéseit.

„Szerintem mindannyian egy igazán fair csatát akarunk látni a bajnokság végéig, és szerintem bármelyik pilóta a pályán szeretné megnyerni a címet” – vélekedett Horner. „Versenyzőkből álló csapat vagyunk. Hogy sikerüljön megnyerjünk, az hatalmas feladat, és nem akarunk a pilóták közötti ütközéssel győzni, abból láttunk már eleget idén. Úgy vélem, Austinban egy parádés küzdelmet láthattunk két élete formájában lévő versenyző között, s ha lenne még néhány ilyen futam a szezon végéig, annak a Formula-1 lenne a legnagyobb nyertese. Senki sem azt akarja látni, hogy a sóderágyban dől el a világbajnokság.”

Horner újfent nem győzte dicsérni, mennyire jól menedzseli a vb-harccal járó nyomást Verstappen: „Hihetetlenül szoros a csata a két pilóta között igazából már a bahreini nyitány óta, s ahogy ezt Max kezelte, az dicséretes. Először van ilyen helyzetben a Formula-1-ben, de úgy vélem, ragaszkodik az elveihez és ahhoz, ahogy versenyez és vezet. Remek hatásfokkal használja fel az eddigi öt-hat szezonja tapasztalatait.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: