DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff reagált az új gyártók érkezésére

A Porsche és az Audi révén néhány éven belül új márkák tűnhetnek fel a Formula-1-ben, a Mercedes csapatfőnöke viszont nem aggódik amiatt, hogy az újonnan belépők hamar az élre kerülnének.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk a Volkswagen Csoporthoz tartozó márkák részéről megerősítették azokat a felvetéseket, miszerint komolyan mérlegelik annak a lehetőségét, hogy az új motorszabályok érkezésével beszálljanak a Formula-1-be. A pletykák már hosszú évek óta folynak arról, hogy a német gyártó valamelyik márkája megjelenhet egyszer a mezőnyben, most azonban tényleg komolynak tűnik a szándékuk.

Az F1 nem titkolta, hogy új belépőkkel akarja gazdagítani a versenysorozatot, ezért a hírek szerint folyamatosan zajlanak az egyeztetések a háttérben. Ezek a különféle kompromisszumokról, valamint az olyan engedményekről szólnak, melyekkel az érkezőket segítenék a túl nagy lemaradás elkerülése érdekében.

Toto Wolff figyelmeztetett mindenkit, senkivel sem kivételeznek, így az újak sem kapnak garanciát a sikerre.

„Szerintem nagyszerű, hogy vannak erős OEM-ek, melyek érdeklődést mutatnak a sportág iránt. Nyilvánvalóan egyik nagy autógyártó sem akar olyan helyzetbe kerülni, hogy rendkívül versenyképtelen legyen, ezért olyan rendszerekre van szükségünk, amelyek csökkentik ezeknek a kockázatát. Másfelől azonban az F1 olyan, mint a BL. Senki sem számíthat arra, hogy első alkalommal belép a Bajnokok Ligájába, majd egyenesen a döntőbe jut, és egyből hazamegy a nagy trófeával” idézte Wolffot a Motorsport.



„Hosszú idő alatt rengeteg pénzt, verejtéket és vért fektettünk be, valamint borzalmas eredményeket értünk el ahhoz, hogy oda jussunk, ahol most vagyunk. Elég megnézni a Mercedes történetét az első három évben, amikor ez egy üzemi csapat volt, a borzalmas Honda éveket, vagy azt, amivel a Renault szembesült. Mindenkinek fel kellett küzdenie magát a győzelemhez. Ez egy finom egyensúly, amit jól kell eltalálnunk ahhoz, hogy újonnan érkezőket vonzzunk be erőforrásgyártóként.”

A Mercedes csapatfőnöke szerint a korábban kiszálló gyártók hibája az volt, hogy nem adtak elég időt a projektjeiknek.

„Azt hiszem, mindenki felismeri, hogy nem lehet csak úgy jönni és hódítani, hanem időt kell adni. Ezt a múltban sokan nem értették meg. Ha megnézzük a Toyota, a Honda és a BMW múltbeli tapasztalatait, akkor látszik, hogy minden pénz és erőforrás lényegtelen, ha nem adunk elég időt a projektnek. Úgy gondolom, mindenkinek, aki csapatként vagy erőforrásgyártóként csatlakozik az F1-hez, ezt meg kell értenie. Időre van szükség. Ez teszi annyira vonzóvá a sportot, hogy egyszerűen nem könnyű nyerni” zárta gondolatait Wolff. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: