DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff Russellről: Itt tisztelni kell a csapatot

Toto Wolff szerint jövőre keményen harcolhatnak majd egymással a Mercedes pilótái, de egy dolog tilos: nem érhetnek össze, mert tisztelniük kell egymást és a csapatot.

Toto Wolff a Daily Mailnek adott interjújában beszélt arról, hogy milyen magatartást vár 2022-ben George Russelltől - sokan úgy vélik, hogy a fiatal titán majd megpróbál Lewis Hamilton "nyakára lépni" csapaton belül és átvenni az uralmat, de Wolff kizárta azt, hogy Russell átlépne bizonyos határokat.

00120036_120



"George Russell egy újabb intelligens fiatalember. Be fog illeszkedni a csapatba, de ez nem jelenti azt, hogy vissza kell majd fognia magát. Hiszen nem várhatjuk azt, hogy az autóba oroszlán legyen, azon kívül viszont kiskutya. Viszont vannak világos határok a csapaton belül, amelyeket kötelező tiszteletben tartani, George pedig ezeket tökéletesen ismeri" - idézi a lap Wolff szavait.

"Amint kialszanak a lámpák, már a pilóta felel mindenért, én nem avatkozhatok közbe, nem kézivezérelhetem őket. Egy dolog azonban minden felett áll: nem érhetnek össze. Ez a versenyzők felelőssége: lehet keményen versenyezni, de nem érhetnek össze. Tisztelni kell a másikat és lehetnek kemények a szituációk, mert ha ugyanazon a helyen versenyeznek a pályán, akkor keresztezik egymás útját, de itt tisztelni kell azt, hogy senki sem nagyobb, mint a csapat. Kétezer embert képviselünk, akik nálunk dolgozik és 350 ezret, akik a Mercedesnél dolgoznak. Ez egy naprendszer, ahol a Mercedes a nap" - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: