DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Nem én voltam rossz, hanem Daniel jó

Az F1-es USA Nagydíjon az ausztrál végzett előrébb a két McLaren-pilóta közül, ám a párharcot a szezon nagy részében uraló brit még örül is neki, hogy csapattársa felvenni látszik a ritmust.

Daniel Ricciardo idén szerződött át a McLarenhez, ám eleinte egyértelműen a csapatnál már harmadik szezonját teljesítő Lando Norris vitte a prímet istállón belül. Ennek ellenére végül az ausztrál szerezte meg Monacóban a wokingiak csaknem kilenc év utáni első győzelmét, s bár alapvetően még mindig Norris nyújtja a jobb teljesítményt, a nyári szünet óta már sokkal kiegyenlítettebb közöttük a párharc. A múlt hétvégi USA Nagydíjon pedig ismét Ricciardo végzett előrébb, amelyről kollégája is elismerően nyilatkozott a Formel1.de hasábjain:

norris-usa-dppi-2021



„Daniel egyszerűen jó munkát végzett és jól vezetett” – mondta el a fiatal brit, aki azt azért hozzátette, hogy rajta múlott, hogy az időmérő edzésen nem ő szerezte meg a jobb rajtpozíciót: „Végig előtte voltam a második próbálkozásom során, egészen az utolsó kanyarig. Ott viszont elkövettem egy nagy hibát. Gondolom, az embereket sokkolta ez és azt gondolták, ’oh, Lando rosszul vezetett’. Pedig egyszerűen arról van szó, hogy Daniel jó versenyző.”

Norris azt is elárulta, hogy míg Ricciardo már Törökországban megkapta a negyedik Mercedes-motorját, addig Norris még nem: „Még a régebbi erőforrással megyek, nyilvánvaló, hogy ez nem segít. De nem használom ezt kifogásként. Daniel egyszerűen jó munkát végzett a hétvégén” – hangsúlyozta a fiatal pilóta, aki Ricciardo feljavulását nem nyomásként, hanem pozitívumként éli meg, mindenekelőtt a Ferrarival szembeni éles küzdelem szempontjából:

„Az idény első felében nehéz volt magunk mögött tartani a Ferrarit, amikor még kereste a tempót. De jó, hogy mostanra megérkezett, így még jobban tudjuk egymást támogatni a versenyen. Ez sokat segít és enyhít valamelyest a tempóbeli előnyükön, amellyel most rendelkeznek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: