DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: Előnybe került a Ferrari, ez a realitás

A wokingiak F1-es csapatvezetője, Andreas Seidl elismeri, hogy a Scuderia néhány futammal ezelőtti motorfejlesztés előnybe hozta a riválist, de így is küzdeni fognak a vb-bronz megtartásáért.

Miközben érthető módon a világ főként Max Verstappen és Lewis Hamilton világbajnoki harcára koncentrál, hasonlóan éles küzdelem zajlik a konstruktőri értékelés harmadik helyéért is a McLaren és a Ferrari között. A wokingiak pillanatnyilag 3,5 pontos előnyben vannak a Scuderiával szemben, csakhogy az utóbbi futamokon egyértelműen úgy tűnt, hogy a maranellóiak képesek jobb tempóra.

Ezt a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl is elismeri, mindenekelőtt a Ferrari nemrég bevetett továbbfejlesztett motorjának betudva az előrelépésüket, de ígéri: a rendelkezésükre álló csomaggal is igyekeznek felvenni velük a csatát a konstruktőri bronzért.

mclaren-ferrari-austin-f1-dppi



„Tény, hogy szépet léptek előre a csomagjukkal, talán annak a fejlesztésnek köszönhetően, amelyet az erőforrás kapcsán vetettek be” – idézi Seidlt a MotorsportWeek.com szakoldal. „Ez szép kis előnyt adott számukra velünk szemben, különösen az utóbbi két versenyen. Ez a realitás. Ugyanakkor fontos, hogy magunkra koncentráljunk.”

„Tudjuk, hogy nem érkezik már több fejlesztés az autónkhoz és a motorunkhoz. Tudjuk, hogy jön még néhány olyan pálya, amely talán jobban kedvez az erősségeinknek, viszont lesznek olyan helyszínek is az év végén, ahol küszködni fogunk a Ferrarihoz képest. Úgyhogy egyszerűen az a fontos, hogy kihozzuk a maximumot a hétvégéken a csomagunkból tiszta versenyekkel, s ez remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy az utolsó körig harcban legyünk velük Abu Dhabiban.”

Ami a legutóbbi USA Nagydíjat illeti, Seidl elégedett volt az ötödik és nyolcadik helyet hozó austini futammal: „Úgy vélem, abszolút örülnünk kell, mert minden lehetőségből kihoztuk a maximumot vagy akár még többet is. Az, hogy az egyik Ferrarit megelőztük, miközben egyértelműen mindketten gyorsabbak voltunk nálunk, jó eredmény. Nem feltétlenül számítottunk erre, mert elfogadtuk, hogy egyszerűen a Ferrari sokkal gyorsabb volt a hétvégén. Jól kezelte a futamot a csapat és mindkét pilóta, és elértük azt, ami most benne volt a pakliban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: