DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brawn: Ezért fantasztikus az idei bajnokság

Az F1 sportigazgatója nem győzött lelkendezni az F1-es USA Nagydíj után, amely szenzációs taktikai csatát hozott a két élcsapat között, miközben a vb-aspiráns pilóták egyetlen hibát sem követtek el.

Max Verstappen nyerte vasárnap a Formula-1-es USA Nagydíjat, miután a hajrában frissebb gumikon érkező Lewis Hamiltont maga mögött tudta tartani, így 12 pontra növelte előnyét az összetett tabellán. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szokásos rovatában nem is győzte dicsérni az újabb izgalmas futamot és a két világbajnoki aspiránst:

„Az F1 két év utáni visszatérő versenye az Egyesült Államokba végig roppant feszült összecsapás volt. A Mercedes változtatott a stratégiáján, ami gumielőnyt adott Lewisnak Maxszel és a Red Bull-lal szemben a végére – de az nem volt tiszta, hogy ez elég lesz-e. Mint kiderült, nem volt” – írta Brawn a Formula1.com honlapon.

verstappen-hamilton-usa-dppi-2021



„Ez a futam a képernyőkre tapasztott, tanulmányozhattuk a különbségeket és a gumitaktikákat, hogy lássuk, hogyan alakul a verseny. Egészen a végéig egyáltalán nem volt egyértelmű, ki fog kikerülni ebből győztesként. Sem Lewis, sem Max nem követett el egyetlen hibát sem – és ezért ilyen fantasztikus ez a bajnokság. Van két versenyzőnk, akik hibátlanul vezetnek, nem hiszem, hogy bármelyiküktől is láttam volna egy hibát, jelentőset legalábbis biztosan nem.”

De vajon kettejük közül kit tartott a Nap versenyzőjének Brawn? „Max nyeri nálam ezt, mert a verseny nagy részében Lewis komoly nyomást helyezett rá. Az első szakaszban ott maradt a nyomában, miután elveszítette a vezetést a startnál, aztán onnan kontrollálta a futamot, remekül vigyázva az abroncsaira. Lenyűgöző, hogy 56 körön át nem hibázott.”

„A Circuit of the Americas egy trükkös pálya. A promóter remek munkát végzett az aszfalt kisimításával, de még így is nagy kihívást jelent, ahol könnyű hibázni. A Red Bull-osokkal beszélve tudom, hogy ezt a pályát mercedesesként könyvelték el, így itt a veszteségeiket akarták minimalizálni. Nem ez volt a helyzet, de nagyon szoros volt a csata, ahogy egész évben az. És lehet, hogy ennek az ellenkezőjét fogjuk látni Mexikóban és Brazíliában, amelyekről talán azt hiszik a Red Bullnál, hogy nekik fognak kedvezni. Még nagyon hosszú ez a bajnokság.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: