DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff szerint bárhol nyerhet a Mercedes

Nem a legjobban jött ki az austini hétvégéből a német márka, ám Toto Wolff továbbra is bizakodó. A csapatfőnök szerint akár az összes hátralévő versenyt megnyerhetik.

Az USA Nagydíj utolsó köréig tartott a csata Max Verstappen és Lewis Hamilton között, végül a holland diadalmaskodott, ennek köszönhetően pedig 12 pontra növelte az előnyét a pontversenyben. Bár a különbség nem tűnik nagynak, mindössze öt futammal az idény vége előtt ezzel jelentősen megnőtt az esélye arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet.

A konstruktőrök között ugyan még mindig a Mercedes áll az élen, viszont a Red Bull közelebb jött hozzájuk, a helyzetüket pedig nem könnyíti meg, hogy a következő pálya papíron az energiaitalosoknak kedvez. A Formula-1 legközelebb Mexikóba látogat, az utóbbi években pedig ez a helyszín kifejezetten kedvezett az osztrák istálló autóinak, de Toto Wolff úgy látja, bármi megtörténhet még idén.



„Mexikó hagyományosan egy olyan pálya, ami nehéz volt számunkra, de ebben a szezonban minden megváltozhat. Azt hiszem, ez tényleg futamról-futamra más lehet, szóval fenn kell tartanunk a lelkesedésünket. A csapaton belüli morál magasan van, hisszük, hogy az összes futamot megnyerhetjük, a kieséseket pedig el kell kerülnünk” ─ mondta Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A Mercedes szakembere úgy látja senkit nem zavar a nyomás és nem számít, mi történt az elmúlt években.

„Mindenki jól szórakozik. Van nyomás, de ez pozitív. 2018-ban és 2019-ben keményen harcoltunk a Ferrarival a bajnoki címért és zsinórban hétszer nyertünk, viszont ez nem vígasztal, mert olyan csatában vagyunk, ami nagyon nehéz. A történelemnek nincs jelentősége, csak ha egy nap megállunk, hogy nézegessük a statisztikákat, melyek amúgy sem érdekelnek senkit. Nehéz dolgunk van, de jól érezzük magunkat és élvezzük ezt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: