DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Játszanak a pozíciókkal a stewardok

Frusztrált volt a számára hetedik hellyel végződő F1-es USA Nagydíj után a spanyol: a ferraris úgy érzi, a tempó alapján a McLarenek előtt kellett volna végeznie, de ez több okból sem sikerült.

Már az első kör is kalandosan alakult Carlos Sainz számára Austinban: egyszerre támadta őt Daniel Ricciardo és Lando Norris, és bár ki tudta védekezni a támadásukat, a pályát elhagyva tette ezt, így az ausztrált elengedte a ferraris. Később azonban ennek ellenére el kellett volna engednie Norrist is, mivel ellene nyert pozíciót a manőverrel a spanyol. Sainz ezt nem érezte fairnek, majd további frusztrációra adott okot számára, hogy egy lassú kerékcsere miatt nem tudta átugrani Ricciardót, akivel hatalmas csatába keveredett, majd az ebben megsérült szárnya miatt a legvégén még Valtteri Bottas is elkapta őt.

„Az első kör kissé zűrzavaros a két McLarennel, akikkel harcolnom és akik ellen védekeznem kellett, és végül előttük maradtam, de úgy döntöttem, egyiküket elengedem arra az esetre, ha esetleg a felügyelők be akarnának avatkozni” – értékelt a hetedikként befutó Sainz a Sky F1 kamerái előtt. „Végül pedig úgy is beavatkoztam, hogy elengedtem, ami kissé zavarba ejtő és nem tetszik, ahogy játszanak a pozíciókkal, mert szerintem annak, amit csináltam, azaz hogy elengedtem egyiküket, már elégnek kellett volna lennie.”

sainz-usa-dppi-2021



„Ezután meg kellett előznöm Landót, majd szinte az egész futamra beragadtam Ricciardo mögé, így megpróbálkoztunk az elévágással, de egy újabb lassú kerékcsere miatt ez nem sikerült, így újra beszorultunk mögé. Összességében nagyon rossz versenyem volt” – fogalmazott a Scuderia versenyzője, aki a Ricciardóval folytatott, összeérésig torkolló csatáról így nyilatkozott:

„Az én értelmezésemben a belső íven haladó srác az ilyesmit mindig szándékosan csinálja, hogy megpróbálja kijjebb szorítani a másikat. Én is ugyanezt tettem volna. Viszont durvább is lehetett volna a kontakt, szerintem én tisztábban csináltam volna, mert most majdnem megforogtam, de rendben van, a helyében én is hasonlót csináltam volna. Jó csata volt, csak előtte kellett volna lennünk az elévágással a bokszkiállások után, de végül mégis mögé kerültünk. Nem is kellett volna ott lennünk.”

Noha a Ferrari Charles Leclerc negyedik helyének is köszönhetően ismét közelített a McLarenre, Sainz mégsem volt elégedett az USA Nagydíjjal: „Nem, szerintem nem hoztuk ki a maximumot, az autó tempója alapján mindkét McLaren előtt kellett volna végeznünk, de nem volt erre lehetőségünk. Csalódott vagyok és nyilván meg fogjuk ezt vizsgálni, mert ma mindkettőnknek a két McLaren előtt kellett volna zárnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: