DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc unatkozott a versenyen

Akciódús futam jutott a mezőny többségének, de Leclerc nem tartozott közéjük. Ennek ellenére alaposan elfáradt a verseny végére, az eredmény láttán viszont csak mosolyogni tudott.

Nem lehet éppen az érdektelenségbe fulladó jelzőt ráaggatni az USA Nagydíjra, hiszen Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a legutolsó körig eldöntetlen volt. A nézőket minden bizonnyal elkápráztatta ez és a többi akció is, de nem mindenkinek jutott a verseny élményéből.

Charles Leclerc Valtteri Bottas büntetése révén a negyedik helyről várhatta a startot, és egy sima rajt után gyakorlatilag a verseny teljes időtartama alatt ott is maradt. Neki nem kellett akkora csatákba bonyolódnia a rivális McLaren-pilótákkal, mint csapattársának, Carlos Sainznak, akit egyszerre mindketten letámadtak.



A monacói tisztában van vele, nem az ő vezetése marad a futam fénypontja, de ő ettől függetlenül elégedett. „Hihetetlenül boldog vagyok. Eléggé biztos vagyok benne, hogy nem voltam sokat a képernyőn ma, meglehetősen unalmas versenyem volt, nem voltam benne túl sok akcióban. Nem hiszem, hogy bármi benne maradt volna, az autó remek volt, én pedig nyomtam, mint az őrült. Nagyszerű vezetés, nagyszerű autó, és az, hogy ilyen közel voltunk a harmadik helyhez, a McLarenek előtt pedig huszonöt másodperccel, az kiváló eredmény a csapatnak” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta a leintés után.

Bár nem történt vele semmi különös, mégis kimerülten szállt ki az autójából, kimerültebben, mint szokott. „Fizikailag karrierem egyik legkeményebb versenye volt, nagyon-nagyon intenzív. Ez a pálya önmagában is nehéz és sokat kivesz az emberből fizikailag, de ma a hőmérséklettel együtt őrületes volt” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: