DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Kemény védekezésre volt szükség

Az első körben, majd a verseny későbbi szakaszában is meg kellett vívnia Sainzcal a McLaren ausztráljának, akinek ötödik hely lett a jutalma Austinban. Norris megijedt a start utáni csatában.

Nemcsak Max Verstappen és Lewis Hamilton stratégiai harca, hanem a középmezőny csatái is izgalmakat szolgáltattak a Formula-1-es USA Nagydíjon. Daniel Ricciardo ennek a tevékeny részese volt: ő is benne volt az első körben látott hármas összecsapásnak Carlos Sainzcal és Lando Norrisszal, amiből ő került ki győztesen, majd a McLarennel Monzában futamot nyerő ausztrálnak később is volt dolga a ferraris spanyollal. Össze is értek akkor, emiatt Sainz úgy érezte, Ricciardo kissé átlépte a határt – íme, ahogy a másik érintett értékelte az austini történéseket, amely végén ötödik helyen ért célba:

ricciardo-sainz-norris-dppi-usa-2021



„Carlos egész versenyen nyomást helyezett rám, és tényleg remek csatát vívtunk egymással az első körben” – nyilatkozta Ricciardo a Formula1.com honlapnak. „Szerintem vagy háromszor oda-vissza előzgettük egymást. Sikerült elkapnom őt, ez pedig meghatározta a futamomat és lehetővé tette, hogy harcolhassak az ötödik helyért, úgyhogy nagyon fontos volt. Aztán később is jót harcoltunk, és azt kell mondanom, kemény védekezésre volt szükségem ellene, mert szerintem ha megelőz, Bottas mögé is estem volna, mert szerintem gyorsan el tudott volna kapni, így az ötödik helyezés hamar hetedik helyezéssé változhatott volna. Nagyon boldog vagyok, hogy az első ötben végeztem Austin csodálatos városában itt Texasban.”

Könnyen előfordulhatott volna, hogy Ricciardót csapattársa, Norris is megelőzi már az elején, hiszen az említett hármas versenyfutásnál ő volt a belső íven. A brit elmagyarázta, végül miért nem sikerült Ricciardót és Sainzt is elkapnia az első körben: „Nagyon megijedtem, mert igen széles a pálya és tudtam, hogy hárman vagyunk egymás mellett, tudtam, hogy Daniel ott van kívül, úgyhogy óvatosnak kellett lennem. De aztán nem tudtam eléggé későn fékezni, mert tudtam, hogy Charles ott van előttem. A kanyarcsúcspontnál jártam, Charles pedig jött, így felökleltem volna, ha még keményebben bemegyek oda. Szóval nyilván nem sikerült a manőver, amiért kár.”

Norris végül a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót, így pedig a McLaren veszített a pontelőnyéből a Ferrarihoz képest. „Hosszú és kemény verseny volt” – mondta el a fiatal pilóta. „Nem igazán tudtunk sok mindent csinálni reálisan másokat követve. Bizonyos pillanatokban azt gondoltam, jobb a tempónk, de ha megnézzük, hogy Charles mennyivel végzett előttünk, akkor szerintem egyszerűen övék volt ma megint a gyorsabb autó. Csalódott vagyok, hogy nem tudtunk többet elérni, de néha ez ilyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: