DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Még két győzelem kell a vb-címhez

A Red Bull tanácsadója szerint tíz futamot kell nyerniük ahhoz, hogy a végső siker is meglegyen, ebből nyolc már megvan. A szakember szerint Mexikó és Brazília ráadásul kedvezhet is nekik.

Max Verstappen győzelmét hozta a Formula-1-es USA Nagydíj: a holland kiélezett stratégiai csatában tartotta maga mögött Lewis Hamiltont, akivel szemben így 12 pontra növelte az előnyét a világbajnoki összetettben öt futammal a vége előtt. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint még két győzelemre van szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a vb-címet:

„Ahogy korábban elmondtam, tíz győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot, úgyhogy még kettő kell” – nyilatkozta a szakember a Sky Germany kameráinak. „Utána talán kicsit hátradőlhetünk a közel-keleti helyszíneken, mert azokon a pályákon őrületes egyenesek vannak, ahol a Mercedesnek egyértelműen előnye lesz.”

verstappen-dobogo-redbull-austin-2021



Marko arra is rámutatott, hogy annak ellenére van előnyben Verstappen, hogy előzetesen arra számítottak, hogy az utóbbi versenyek inkább a Mercedesnek fognak kedvezni, s Austin előtt különösen a rivális előnyével kalkuláltak, látva a címvédő fejlődését az utóbbi időben:

„Az utolsó három pálya valójában mercedeses volt, de ahelyett, hogy hátránnyal érkeznénk Mexikóba, 12 pontos előnyünk van. Mexikó és Brazília jobban fog kedvezni nekünk a magaslat miatt” – jegyezte meg Marko.

Persze azért nem volt sima menet az austini futam, hiszen a legvégéig izgulni kellett, hogy kitartanak-e az abroncsok Verstappen autóján: „Végigremegtük az egész futamot. Sajnos a rajt nem sikerült Maxnek, de hihetetlen, hogy utána hogyan tudta megóvni a gumikat” – mondta el Marko. Az energiaitalosok tanácsadója hozzátette: elégedett volt a végül dobogót is szerző Sergio Perezzel, mivel a verseny elején éppen annyira közelről követte Hamiltont, hogy a korai kiállásával a britet is kerékcserére késztessék.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: