DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Ferrari gondban van a bokszkiállásokkal

Jobban is alakulhatott volna az USA Nagydíj Carlos Sainz számára, ám egy rosszul sikerült kiállás után végül a hetedik helyen ért célba. A csapatfőnök elismerte, hogy a problémáik vannak.

Kockázatos volt a verseny eleje a Ferrari spanyol pilótája számára, hiszen a lágy gumikon volt kénytelen elindulni, ám így is tartani tudta a tempót riválisaival. Sainz a két McLaren ellen csatázhatott és jó esélye volt arra, hogy csapattársa Charles Leclerc mögött megszerezze az ötödik helyet az USA Nagydíjon.

Ez végül nem jött össze, mert az egyik kerékcsere balul sült el, ezzel pedig jelentős időt bukott. Mattia Binotto úgy véli, mindössze ezen bukott el a tervük, ám idén ez már nem az első ilyen hibájuk volt.

sainz-ferrari-boksz-austin



„Carlos nagyszerűen vezetett, de kár a kiállásért, mert ez egy döntő pillanat volt. Szerettünk volna Ricciardo elé kerülni, megszilárdítva ezzel a pozíciónkat, de helyette megint gond volt a bokszutcában. Ez az idei Achilles-sarkunk és ezt az évet arra kell használnunk, hogy megpróbáljunk minden téren javulni. Tudjuk, hogy minden részlet számít. Sajnálatos, ami történt, mert Sainzban megvolt az extra potenciál, viszont nem tudtuk kihasználni. ─ idézte Binotto szavait a PlanetF1.

Az olaszok továbbra is harcban állnak a McLarennel a konstruktőri tabella harmadik pozíciójáért, a csapatfőnök pedig úgy véli a következő versenyen előnyben lehetnek.

„Biztos, hogy minden versenyen lehetnek buktatók, de ezúttal sem gondoltuk, hogy mi leszünk a favoritok. Mégis úgy jöttünk ki ebből a helyzetből, hogy pontokat nyertünk velük szemben és ez egy jó eredmény. Kiváló előjel a következő két futamra, Mexikóban pedig versenyképesek lehetünk. Erre koncentrálunk, aztán meglátjuk mi történik” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: