DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem tudja a Red Bull, mi okozta a szárnyrepedést

Repedést talált a csapat Verstappen hátsó szárnyán a harmadik edzés és az időmérő között, de Christian Hornernék egyelőre nem tudják, mi okozta. A csapatvezető örült a hétvégén belüli előrelépésnek.

Nem sokkal az USA Nagydíj kvalifikációjának kezdete előtt azt láthattuk a Red Bull garázsában, hogy rengeteg szerelő sürög-forog Max Verstappen és Sergio Perez autójának hátulja körül. Mint kiderült, az energiaitalosok egy repedést fedeztek fel a holland vb-éllovas hátsó szárnyán a harmadik szabadedzést követően, ezért igyekeztek megerősíteni az elemeket az időmérőt megelőzően – de hogy mi okozta a sérülést, azt még nem tudják:

verstappen-szarny-redbull-dppi-2021-austin



„Mindig történik valami, egyetlen stresszmentes edzésünk sincs” – nyilatkozta Christian Horner csapatvezető a Sky Sports adásában a szombati nap után. „Nem tudom, hogy Max eltalált-e valamit, mert elég jelentős volt a repedés, miközben semmit nem láttunk a másik autón vagy bármelyik másik szárnyon. Engedélyt kaptunk rá, hogy némileg megerősítsük a szárnyat mindkét autón, este pedig közelebbről is megvizsgáljuk.”

Az aggodalmas pillanatok után aztán a kvalifikáció már jól alakult a Red Bull számára, hiszen Max Verstappen elhódította a pole-pozíciót, megszakítva a Mercedes 2014 óta tartó austini szériáját, és Sergio Perez is a harmadik helyen végzett, nem sokkal elmaradva Lewis Hamiltontól. Pedig az első edzés után még nagy volt a hátrányuk a rivális istállóval szemben – erről és a fordításról így beszélt Horner:

„A pénteki kezdeti beállítások nem igazán voltak a helyükön, de úgy vélem, sikerült jól behangolnunk az autót. Sikerült javítanunk a tapadáson és az autó viselkedésén a huplikon. A versenyzőknél is egyértelműen látszott, ahogy egyre nő az önbizalmuk. Ez fontos tényező volt. Különösen jól mentünk a közepes abroncsokon, egy ponton arról is elmélkedtünk, hogy nem az lenne-e a jobb keverék a Q3-ra is” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: