DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Lewisnak eddig nem volt része ilyenben

A Red Bull főnöke szerint Verstappen jelenti a nyolcadik F1-es vb-címére hajtó brit számára karrierje legnagyobb kihívását – ahogy magától a csapattól is a mostani siker lenne a legkomolyabb eredmény.

Hat fordulóval a 2021-es idény vége előtt Max Verstappen hat ponttal vezet Lewis Hamilton előtt a világbajnoki összetettben. A holland számára ez az első alkalom, hogy reális esélye van a címre, míg a brit hétszer már nyert is, s ezen felül is volt számos olyan szezon, amikor a végsőkig harcban volt az elsőségért. Ennek ellenére Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője úgy véli, a Mercedes-pilóta számára Verstappen jelenti az eddigi legkomolyabb kihívást:

hamilton-verstappen-redbull-dobogo-2021



„Úgy vélem, elkerülhetetlen, hogy mindig legyen fejlődés. Lewisnak lenyűgöző karrierje volt, és még mindig fantasztikus formában van. Még mindig ő a sport titánja. Az, hogy Max képes ennyire tartani vele a lépést, talán olyasmi, amiben nem volt része Lewisnak a pályafutása során – legalábbis a bajnoki éveiben. Semmi nem közelítette meg ezt az intenzitást. Nyilván rengeteg forog kockán számára, hiszen a rekordot jelentő nyolcadik címért hajt, miközben Max az elsőért, és tudja, hogy még rengeteg vár rá.”

A Red Bull számára ez lenne az ötödik egyéni vb-cím: korábban 2010 és 2013 között nyertek zsinórban Sebastian Vettel révén. Horner viszont a mostani sikert magasabb polcra helyezné amiatt, hogy riválisuk érinthetetlen volt az elmúlt esztendők során: „Ez lenne a legnagyobb eredményünk. Ha megnézzük a Mercedes erejét, a dominanciájukat, láthatjuk, hogy évekig senki nem tudott a közelükbe sem kerülni. Senki nem tudta ilyen szintű nyomás alá helyezni őket a szezon ezen szakaszában. Szóval hatalmas teljesítmény lenne, ha sikerülne legyőznünk őket” – mondta el a csapatfőnök, aki nemrég arról is beszélt, hogy miben más a jelenlegi vb-harc, mint a korábbiak.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: