DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Wolff hozzászokott a győzelemhez

Hatalmas harc folyik a Mercedes és a Red Bull csapatai között, így a feszültség is egyre nagyobb a két istálló között. Christian Horner szerint Toto Wolffra más nyomás nehezedik mint korábban.

Szoros csata zajlik az egyéni és a konstruktőri pontversenyben egyaránt. A pilóták között Max Verstappen és Lewis Hamilton között szinte folyamatosan változik, hogy éppen melyikük van előnyben és hasonló helyzet áll fenn a konstruktőröknél a Red Bull és a Mercedes esetében. Mivel a pilótáik az idei évben már kétszer is összeütköztek, ezért a csapatfőnökök sem kímélték egymást a nyilatkozatok során.  

Az energiaitalosok csapatfőnöke úgy látja, a riválisnál olyan szituáció állt elő, melyet nem tapasztaltak az elmúlt néhány évben. A német márka 2014 óta gyakorlatilag verhetetlen, minden évben ők nyerték a világbajnoki címeket, idén viszont megszakadhat ez a sorozat. Christian Horner szerint a Mercedes csapatfőnökére újfajta nyomásnak van kitéve.

„Nincs bajom Totóval, de nagyon különböző emberek vagyunk. Én inkább elég egyenes és közvetlen vagyok, mindig is így működtem. Ő másmilyen, de nagyon tisztelem, azért amit elért. 2013-ban került a Mercedeshez, amikor a struktúra már a helyén volt. Lewis már aláírt egy szerződést, Ross Brawn pedig felépítette a csapatot. Természetesen Toto is hatalmas munkát végzett az istálló működésében és a teljesítményük fenntartásában, de ő soha nem tapasztalt mást, csak a győzelmeket.  Ezúttal másfajta nyomás nehezedik rá, ami kemény dolog” ─ idézte Horner szavait a The Race.



Az osztrák csapat szakemberének szavai persze piszkálódásnak is értelmezhetőek, ám igyekezett megmagyarázni, miért gondolja azt, hogy a túloldalon könnyebb helyzetben voltak. Horner a saját tapasztalatait hozta fel példaként, hiszen kezdetek óta a Red Bull tagja.

„A bajnoki évekhez képest, amikor 2010 és 2013 között a Ferrarival és a McLarennel versenyeztünk, ez most nagyon más. Borzasztóan sok dolog történt a színfalak mögött, így például az FIA folyamatos kampányolása is az autónk minden aspektusával szemben. Ha támadások érnek tudnod kell megvédeni magad, már az év elejétől kezdve, legyen szó az aerodinamikai koncepcióról, a bokszkiállásokról, vagy amit csak akarsz” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: