DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Wolff: Megéri több sprintet rendezni

Bár nem ért egyet a döntéssel, a Mercedes csapatfőnöke már látja, hogy miért éri meg a F1 számára sprintversenyeket rendezni. Toto Wolff szerint inkább a kereskedelmi szempontok érvényesültek.

A 2021-es év egyik nagy szenzációja a sprintkvalifikáció bevezetése volt, melyet a Formula-1 három helyszínen kívánt tesztelni az idei szezonban. Eddig Silverstone és Monza adott otthont ennek a különleges eseménynek, hamarosan pedig Interlagosban tűnik majd fel újból ez a szokatlan lebonyolítás.

Az F1 vezérigazgatója Stefano Domencali úgy látja, sikeres volt a sprint a nézők körében, így jövőre még több helyszínen szeretnék megrendezni. Toto Wolff korábban nem kedvelte ezt az új formátumot, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy ez miért is éri meg annyira a sportágnak.

„Stefano fogja tudni a legjobban kereskedelmi szempontból, hogy mi lenne jó. Szerintem ő igazi szakértő. Minden logika amellett szól a kereskedelmi szempontokat figyelembe véve, hogy több sprintfutam legyen, mert csak egy újabb érdekes eseményt generálunk ezzel. Egyet pénteken, egyet szombaton és egyet vasárnap. Szóval azt hiszem, ezt megértem – idézte Wolff szavait az F1i.com



Viszont ha többet akarunk, akkor talán a formátumot összességében finomítani kellene. Például, hogy hány pont jár. Tényleg jó a 3-2-1, vagy esetleg vissza kellene térni az élről a 10. helyre, anélkül, hogy alul értékelnénk ezzel a nagydíjat? Ez nem könnyű dolog, de egyensúlyba kellene hozni.

A csapafőnök tudja, hogy nem mindenki tetszését nyerte el a koncepció, ám úgy gondolja, ezt érdemes elfogadni, mert a jövőben csak tovább fog fejlődni.

„Ha Stefano azt mondja, hogy ez sokkal nagyobb közönséget teremt, több bevételt hoz, és különleges versenyeket jöhetnek létre, akkor azt hiszem, követnünk kell a felhívását. Bennem van a régi hagyományőrző, aki azt szeretné, hogy vasárnap kettő vagy három órakor legyen egy nagydíj, de el kell fogadnunk, hogy talán szükség van egy kis változtatásra és ehhez sprinteket kell rendeznünk” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: