DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Domenicali: Sokan akarnak sprintet rendezni

Stefano Domenicali szerint a promótereknek tetszik az ötlet és sokan jelezték, hogy szívesen rendeznének sprintet a jövőben - most azon dolgoznak, hogy finomhangolják a rendszert.

Stefano Domenicali, a Formula-1 ügyvezető elnöke arról írt a sorozat honlapján közzétett beszámolójában, hogy nagyon jó irányba halad a száguldó cirkusz, ennek pedig egyik fontos eleme az idén kipróbált sprintverseny, vagy sprintkvalifikáció. 2021-ben három ilyen rendeznek, az utolsóra majd Brazíliában kerül sor, a következő szezonra viszont legalább hat ilyenről beszélnek már, bár döntés egyelőre nem született az ügyben.

00121034_118



"Elégedettek vagyunk az első két F1-es sprint tapasztalataival. Az világos, hogy megváltoztatja az egész hétvége dinamikáját, de még meg kell várnunk a brazíliai fordulót is, mielőtt összerakjuk a megfelelő csomagot a jövőre nézve. Ennek kell lennie a hétvégi formátumnak, hiszen így már péntektől beindulnak az akciók. Ennek örülnek a promóterek, sokan kérték, hogy sprintet rendezhessenek" - magyarázta Domenicali.

"A sport szempontjából azt látjuk, hogy minél kevesebb idejük van a csapatoknak felkészülni, annál több a váratlan dolog az időmérőn és a futamon is. Még azért van, amin finomhangolni kell, de most ezen dolgozunk. Mindig könnyű negatívnak lenni és nem változtatni semmin, de mi ebbe az irányba megyünk, mert látjuk a fiatal generáció lelkesedését és a szélesebb körű érdeklődést" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: