DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Győzni megy a Mercedes felségterületére Verstappen

2014 óta csak egyszer nem Mercedes nyert az USA Nagydíjon, Max Verstappen azonban az első helyet célozza – mint minden versenyen. A siker kulcsát is fejtegette, ami túlmutat azon, melyik csapat van épp lendületben.

A világbajnokság éllovasaként egy olyan pályára érkezik Max Verstappen, melyen a Red Bull jól ment az utolsó alkalmakkor: a legutóbbi USA Nagydíjon, 2019-ben a holland harmadik lett, az azt megelőző évben pedig második. Most, egy jóval versenyképesebb autóval világos célja van: a dobogó első helyét is megszerezni.

„Jó lesz visszatérni Amerikába. Mindig is versenyképesek voltunk az Államokban, közel kerültük jó eredményekhez, ezt most győzelemre kell váltanunk. Már minden pályára úgy érkezünk, hogy tudjuk, legalább a dobogóért, de főképp a győzelemért harcolhatunk, ami változás a korábbi évekhez képest. Az elvégezhető legjobb munkára összpontosítunk, és célunk mindig a győzelem, ami nem lesz más Austinban sem. Újabb szoros csata várható a hétvégén, amit nagyon várok” – idézi a Red Bull előzetes sajtóanyaga Verstappent.

  



„A COTA ütős vonalvezetéssel rendelkezik, a felszín hepehupás, mivel egy mocsárra épült, de ez a verseny izgalmához járul hozzá. Az első szezon nagyon élvezetes, sok gyors kanyarral, főleg az időmérőn. A második szektorban és a harmadik elején több különböző ívet lehet használni, ami sok akciót és előzést eredményez. Azon túl, hogy a pálya kiváló, az atmoszféra és a nézősereg is mindig nagyszerű” – ismertette az USA Nagydíj helyszínét Verstappen.

A statisztikát tekintve a múlt nem a Red Bull-győzelem mellett beszél: 2014 óta csak egyszer nem a Mercedes nyert, ötször végzett első helyen a brackley-i csapat, míg a Milton Keynes-iek utoljára és egyetlen alkalommal 2013-ban nyertek Austinban.

Az idei szezonban azonban változtak a viszonyok. Arra a kérdésre, melyik csapat van lendületben az USA Nagydíj előtt, így felelt: „Nem hiszem, hogy ez a lendülettől függ. A hétvége minden aspektusában remekelnünk kell, akkor lesz optimális a teljesítményünk. Nagyon versenyképes autónk van, de a Mercedes a mérce, emiatt pedig nagy kérdőjel a szezon minden versenye. Remélhetőleg küzdeni tudunk velük a hétvége folyamán és megtartjuk a bajnokság vezetését. Minden egyes hétvégén új kihívásokat kell leküzdeni, sok minden történhet a versenyben, ezért magunkra összpontosítunk, nem másra” – mondta az egyéni bajnokságot hat pont különbséggel vezető Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: