DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Villeneuve: A pontok nem adják vissza, mennyit hibázott Hamilton

Mindössze hat pont választja el egymástól jelen állás szerint Max Verstappent és Lewis Hamiltont a világbajnoki címért zajló csatában. Jacques Villeneuve szerint ez nem tükrözi a valós teljesítményt.

Oda-vissza pattogott eddig a labda Lewis Hamilton és Max Verstappen között a világbajnoki csatározásban, hol egyikük, hol másikuk tudott valamelyest meglépni közvetlen riválisa elől, de végül ott lyukadtunk ki, hogy fej-fej mellett haladnak, és versenyről versenyre változik az éllovas kiléte.

Jelen állás szerint a holland van hatpontos fórban, azonban tekintve, hogy még hat futam hátravan a szezonból, ez mondhatni semmi. Jacques Villeneuve is kifejtette véleményét arról, mit jelenthet ez a hat pont Verstappen számára, illetve hogy miért csak ennyi a Red Bull versenyzőjének előnye.

 
 
 
View this post on Instagram

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

„A pontok nem tükrözik a valós erőviszonyokat” – kezdte az 1997-es világbajnok a La Gazzetta dello Sportnak. „Hamilton rengeteg hibát vétett, de nem fizetett értük túl nagy árat, főleg ha összehasonlítjuk Verstappennel: Magyarországon felöklelték a rajtnál, Nagy-Britanniában pedig kiesett… Ezek aztán könnyű versennyé váltak a Mercedes számára, még akkor is, ha úgy tűnt, Lewis tempója egy kicsit gyengébb.”

„Másutt gyengébbnek bizonyultak, vagy hibáztak, mint legutóbb Törökországban, mégis ott vannak tűzközelben, emiatt pedig nehéz megmondani, ki fog kijönni ebből győztesen. Eddig Verstappen és a Red Bull hibátlanul végezték a dolgukat, míg Hamiltonon és a Mercedesen a fáradtság jeleit vélem felfedezni.”

„Korábban a Mercedesnek még csak erőlködnie sem kellett, mert akkor is győztek. Olyanok voltak, mint régen Schumacher és a Ferrari. Mindenki azt mondta, hogy zsenik, még akkor is, ha elkövettek néhány hibát, mert annyira erősek voltak, hogy végül így is, úgy is nyertek. Most azt láthatjuk, hogy a csapat és a versenyző már nem képeznek akkora egységet, mint korábban, de ettől még nem írhatjuk le a Mercedest” – figyelmeztetett Villeneuve.

„Törökországban a Mercedeseken voltak a legnagyobb szárnyak, mégsem tudtak mit kezdeni az egyenesbéli tempójukkal. Talán motorfronton ki tudtak még hozni valamit az autóból, amire szükség is volt, hiszen közeledünk a szezon végéhez. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor Hamiltonnak jó esélyei lesznek Austinban és Brazíliában is.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: